Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. september 2003 kl 22.30 Med kjærlige hilsener - Sting!

Opplagt popikon

NRKs Per Sundnes har møtt superstjernen Sting (Foto: Universal Music)
NRKs Per Sundnes har møtt superstjernen Sting (Foto: Universal Music)
Forrige gang Per Sundnes møtte Sting, var superstjernen sliten etter å ha turnert i ett og et halvt år. Denne gangen var det derimot en opplagt pophelt som tok imot NRKs reporter i London. I kveldens intervju snakker han om oppveksten sin, innflytelsen fra jazz og vi får høre smakebiter fra hans nye album "Sacred Love".

Gordon Sumner, som Sting egentlig heter, er en av verdens mest profilerte musikere, og har gjort seg bemerket både for musikken sin og det sterke samfunnsengasjementet. Tidligere i sommer mottok han utmerkelsen "Commander Of The British Empire", og NRKs Per Sundnes møtte superstjernen etter den høytidelige begivenheten.

Samfunnsengasjert og jordnær
I kveld forteller han om hvordan han tilfeldigvis begynte å spille rock med The Police, og plutselig ble verdensberømt. Likevel har Sting beholdt bakkekontakten, og en av hans største inspirasjonskilder er barna hans, som ble svært stolte da faren deres toppet hitlistene verden over i vår med soul-yndlingen og tenåringsidolet Craig David.

Nå er Sting aktuell med det nye albumet "Sacred Love" som kommer senere i høst, og som har gjesteartister som Mary J. Blige og Norah Jones’ søster Anoushka Shankar. Vi blir med superstjernen i studio der han fremfører både nye og gamle låter.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning
Intervjuer: Per Sundnes
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252