Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 3. oktober 2009 kl 21.25 Film: Siste natt med gjengen

Fest, flørt og usikker fremtid

Bli med på en reise tilbake til 1962, til kappkjøring og drive in-kinoer, og ikke minst den beste musikken fra tiåret - i filmen
Bli med på en reise tilbake til 1962, til kappkjøring og drive in-kinoer, og ikke minst den beste musikken fra tiåret - i filmen "Siste natt med gjengen" ("American Graffiti"), regissert av George Lucas i 1972. (Foto: Lucasfilm)
Det er sommer, og Curt og Steve skal snart flytte hjemmefra og begynne å studere. De nyter den siste natten med kappkjøring, festing og flørting med jenter. Samtidig er de veldig usikre på hva de egentlig vil gjøre med livet sitt videre.

Curt (Richard Dreyfuss) og Steve (Ron Howard) har begge kommet inn på prestisjefylte universiteter, men kvelden før ferien er over og studielivet skal starte, har Curt sine tvil. Han fortrenger virkeligheten og starter en intens jakt på en jente han har fått øye på i en hvit T-Bird.

Høye forventninger
Steve, på sin side, forsøker å lappe sammen forholdet til kjæresten som er rasende etter hans forslag om å treffe andre mens han er borte.

Curt og Steves to venner, John (Paul Le Mat) og Terry (Charles Martin Smith), har også en turbulent natt. John tvinges inn i rollen som taxisjåfør for natten, mens Terry får låne Steves bil og plukker opp en jente, men har problemer med å leve opp til forventningene som bilen fører med seg.

Filmen ble nominert til fem Oscar-statuetter.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk film fra 1973
Originaltittel: American Graffiti
Regi: George Lucas
I rollene: Richard Dreyfuss, Ron Howard, Suzanne Somers, Harrison Ford, Charles Martin Smith, Paul Le Mat og Kathleen Quinlan.
Produksjonsselskap: Lucasfilm
Pressekontakt: Pressekontakt: Mette K. Skjong, , tlf: 23 04 20 33.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900