Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. juni 2007 kl 21.45 Kingdom

Ny mann for Beatrice

Beatrice (Hermione Norris) legger sin elsk på den lokale og noe yngre maleren Alan McEwan (Paul Kaye). (Foto: ITV)
Beatrice (Hermione Norris) legger sin elsk på den lokale og noe yngre maleren Alan McEwan (Paul Kaye). (Foto: ITV)
Den noe ustabile Beatrice får en ny vår da hun møter den lokale maleren Alan.
Uten en tråd og blottet for hemninger stiller hun som aktmodell - til landsbyboernes store forlystelse.


Mens Peter sliter med en forsikringssak har søsteren Beatrice endelig funnet noe å drive med. Etter å ha kjedet seg voldsomt i den søvnige landsbyen blir hun overlykkelig når hun kan stille som aktmodell for klassen til den unge maleren Alan McEwan. Dessverre ser det ut til at hennes fremtreden er i sterkeste laget for noen av de fremmøtte. Alan derimot er bergtatt og en heftig romanse oppstår.

Samtidig må Peter løse en sak mellom to fiskere og deres forsikringsselskap. Fiskerne er far og sønn - og en sen natt eksploderte båten deres og sank i havet. Nå nekter forsikringsselskapet å betale ut noen premie fordi faren tidligere har svindlet dem med samme type historie.

Peter setter Lyle på saken og ber ham sjekke fakta og detaljer rundt historien. Og den unge advokatfullmektigen går som vanlig ikke av veien for å gjøre grundig research – på sitt helt særegne vis.

Om serien:
Stephen Fry og Hermione Norris spiller to av hovedrollene i den nye, britiske serien Kingdom. Serien består av seks episoder og skildrer livet i en oppdiktet og original landsby på østkysten av England.

Peter Kingdom bor og jobber som landsbyadvokat i idylliske Market Shipborough i Norfolk. Firmaet "Kindom & Kingdom" består egentlig av Peter og broren Simon, men Simon forsvant sporløst for seks måneder siden. Det eneste sporet man har etter ham er noen klær som ble funnet ved stranden.
Dette preger naturlig nok Peter som hver kveld oppsøker stedet broren forsvant i håp om å finne nye spor eller tegn på hva som kan ha skjedd.

Ellers er Peter en likandes fyr og glad i jobben sin. Byen han bor i er full av originale og elskelige skapninger, på lik linje med de ansatte i Peters firma.
Peters nærmeste vennekrets er resepsjonisten Gloria, advokatfullmektigen Lyle, og en mengde fargerike mennesker som stadig er innom på jakt etter juridiske råd. Blant disse er også en mystisk dame som Peter gjør sitt beste for å unngå.
Utenom jobbsfæren blir vi kjent med Peters tante og gode venninne Auriel som er en politisk ukorrekt og frittalende dame.

Britisk dramakomedie (2006)
Originaltittel: Kingdom
Produsert av: ITV
Med: Stephen Fry (Peter Kingdom), Hermione Norris (Beatrice Kingdom), Celia Imrie (Gloria Millington), Karl Davies (Lyle Anderson), Phyllida Law (Aunt Auriel) og Tony Slattery (Mr. Snell)
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
info@nrk.no