Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 13. april 2006 kl 23.50 Farlig spill

Smak av egen medisin

Politikeren Stephen (David Morrissey, t.v.) kontakter partiets PR-rådgiver Andrew Wilson (Michael Feast) for å ta hevn over Cal, som har et forhold til hans kone. (Foto: Joss Barratt, BBC)
Politikeren Stephen (David Morrissey, t.v.) kontakter partiets PR-rådgiver Andrew Wilson (Michael Feast) for å ta hevn over Cal, som har et forhold til hans kone. (Foto: Joss Barratt, BBC)
Labour-politikeren Stephen er dypt opprørt etter å ha oppdaget at hans kone Anne har innledet et forhold til journalisten Cal. I raseri kontakter han partiets PR-rådgiver for at han skal avsløre affæren for pressen og ødelegge Cals rykte.

Cals sjef Cameron og kollegaen Della forsøker å overtale Stephen til å la saken ligge. For uten Cals hjelp vil de aldri finne sannheten om hvem som drepte Stephens assistent og elskerinne Sonia, noe som igjen er helt avgjørende for Stephens framtid som politiker.

Anne opplever en sterk lojalitetskonflikt i forhold til Stephen. Hun er fortsatt rasende på ham for hans utroskap, samtidig som hun er knyttet til ham og bekymrer seg for hvordan barna opplever det hele.

Samtidig legger Cal og hans folk sterkt press på finansmannen Dominic Foy for å finne ut hva han vet om Sonias død. Snart kommer de over en suspekt forbindelse mellom Foy og et lobbybyrå som jobber for et mektig oljeselskap.

Om serien
BBCs suksesserie "Farlig spill" (State of Play) er en halsbrekkende thriller der en ung politiker blir fanget i et ugjennomtrengelig nett av løgner, svik og mord. Serien ble lovprist av britisk presse etter premieren, som ble fulgt av nærmere fem millioner tv-seere i hjemlandet. Den har også vunnet en rekke priser.

"Farlig spill" dreier seg rundt unge Stephen Collins (David Morrissey), som er valgt inn i parlamentet for Labour og regnes som en kommende politisk stjerne. Livet hans blir snudd på hodet den dagen assistenten hans, Sonia, blir funnet død under en vogn på t-banen i London. Avsløringen om at de to hadde et forhold bak ryggen til Stephens hustru Anne (Polly Walker), havner snart på avisenes forsider.

Den respekterte journalisten Cal MacAffrey (John Simm), som er Stephens venn og tidligere kampanjeleder, dekker saken for avisen Herald. Sammen med sin kollega Della (Kelly Macdonald) graver han fram oppsiktsvekkende opplysninger som tyder på at saken dreier seg om mye mer enn en ordinær utroskapssak.

"Farlig spill" har vunnet en rekke priser, deriblant for beste dramaserie både i Broadcast Awards og Indie Awards.

Serien ble første gang sendt i torsdagskrimmen på NRK1 våren 2005.

Britisk dramaserie (2003)
Originaltittel: State of Play
Produksjon: Endor i samarbeid med BBC
Manus: Paul Abbott
Regi: David Yates
I rollene bl.a. David Morrissey, John Simm, Polly Walker, Kelly MacDonald, Bill Nighy og James McAvoy
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47

LENKER
  • Hjemmeside