Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. februar 2010 kl 20.15 Klasse 10 B

Guttene mot jentene!

To måneder inn i prosjektet er både motivasjonen og lærelysten tilbake hos elevene i klasse 10 b. Her er Jonas sammen med samfunnsfaglærer Thomas Molstad Johanson. (Foto: Strix)
To måneder inn i prosjektet er både motivasjonen og lærelysten tilbake hos elevene i klasse 10 b. Her er Jonas sammen med samfunnsfaglærer Thomas Molstad Johanson. (Foto: Strix)
To måneder inn i prosjektet er både motivasjonen og lærelysten tilbake i klasse 10 b. Men i takt med prestasjonene øker også konkurranseinstinktet – og en dag smeller det!

Klasse 10 B er nesten halvveis i prosjektet, og det faglige presset er stort. Elevene har nå litt under fire måneder igjen til å klare målet – nemlig å bli en av landets tre beste klasser i slutten av terminen.

Men med økt fokus på karakterer, øker også konkurranseinstinktet – særlig mellom guttene og jentene. Elevene gjør alt for å prestere, og en dag smeller det!

Om serien
Kan man heve en svak skoleklasse ved å sette inn noen av Norges dyktigste pedagoger og gi dem et ekstremt høyt mål? Klasse 10 b ved Sten-Tærud skole i Skedsmo kommune har tatt utfordringen. I løpet av vårsemesteret skal de gå ut fra grunnskolen som en av de beste klassene i landet.

Ti mandager fremover følger vi elevene i deres siste semester på grunnskolen. Målet er å gå fra å være en svak skoleklasse til å bli en av landets beste. De vanlige lærerne byttes ut med ni håndplukkede pedagoger, som sammen skal sørge for å gi elevene det grunnlaget de trenger for å fullføre videregående skole.

Det er Strix som har produsert denne serien, og som har kommet seg inn bak lukkede dører i skolen. Filmteamet tilbrakte hele vårsemesteret i klasserommet til klasse 10 b. Resultatet er blitt en dokumentarserie på ti episoder.

Både elever (og foresatte) og lærere har fått se serien før premieren. Alle har uttrykt at de opplever den som en sannferdig gjengivelse av skolehverdagen. "Klasse 10 b" er en observerende dokumentar der ingenting er iscenesatt.

Norsk dokumentarserie i ti deler
Produsert av Strix
Produsent: Malin Østli, malin.ostli@strix.no, 922 53 934
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice