Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 4. mai 2005 kl 20.35 Lonely Planet: Singapore

Afrodisisk vandring i Singapore

Lonely Planet-reporter Asha Gill med hennafarget parykk og surf-punkbandet Force Vomit i Singapore. (Foto: Discovery Channel)
Lonely Planet-reporter Asha Gill med hennafarget parykk og surf-punkbandet Force Vomit i Singapore. (Foto: Discovery Channel)
Vi blir med på gate-opera (wayang) i Singapore, tester byens matbibel "Makansutra", opplever kabaret-ikonet Kumar og hilser på sex-terapeuten doktor Wei.

Singapore, største havneby i Sørøst-Asia, inneholder det meste, f.eks. en Vespa-kjørende mat-performer. Hans navn er KF Seetoh og er mannen bak Singapores matbibel "Makansutra". Han viser reporter Asha Gill at mat også kan være show og opptreden. Seetohs chef er kledd som Elvis, og han har en dansende noodle-ekspert i sitt følge.

Seetoh tar Asha med til det malayiske surf-punkbandet Force Vomit, og det bærer ut på byen sammen med bandet som deltar i Liberate Singapore Campaign (frigjør Singapore-kampanjen).

Punggol, Geylang og Little India
Force Vomit introduserer Asha for det androgyne og sari-kledde kabaret-ikonet Kumar i bydelen Little India. I den kinesiske bydelen Punggol viser opera-legenden Madam On henne et stykke gate-opera (wayang). En forestilling som skal blidgjøre onde ånder på kinesernes festival for sultne spøkelser, blir framført.

Hos sex-terapeuten doktor Wei får Asha en innføring i tilbudene i Singapores red light district, Geylang. Bl.a. drister hun seg ut på en seilas om bord i et såkalt "kjærlighetsskip".

Mer om serien
Lonely Planet har som motto å være den beste veiviseren til de beste byene. Svimlende Kuala Lumpur, utagerende natteliv i Sydney, afrodisisk vandring i Singapore, sensuell tango i Buenos Aires, snøstorm i New York City, santeria-ritualer i Havana, eksklusivt møte med Bollywoods for tiden største mannlige filmstjerne (Bombay) og de skjønne kunsters Paris. Alt dette og mye mer venter, i verdens metropoler, i Lonely Planet.

Britisk dokumentarserie i åtte deler (2003)
Originaltittel: Lonely Planet: Six Degrees: Singapore
Produsert av: Discovery Channel
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer