Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. november 2002 kl 21.30 Dok1: Nils Arne Eggen - svart på hvitt

Energibuntens takk og farvel

Nils Arne Eggen er helt på tampen av sin karriere som spiller, trener og læremester. Foto. Gorm Kallestad/SCANPIX
Nils Arne Eggen er helt på tampen av sin karriere som spiller, trener og læremester. Foto. Gorm Kallestad/SCANPIX
Nils Arne Eggen er en mann som alle i Norge kjenner til – og mener noe om! Nå er han helt på tampen av en utrolig karriere som startet som spiller og fortsatte som trener og læremester. I morgen møter hans kjære Rosenborg Lyon fra Frankrike i det som etter alt å dømme blir Eggens aller siste kamp med gutta.


I kveld samtaler han med NRKs Bjørn Stuevold om sitt liv som trener, og de vil også snakke om hva den engasjerte treneren skal finne på framover.


-Eggen er jo en øyeblikkets mann, sier Stuevold. - Derfor skal ikke programmet bare være tilbakeskuende, men heller legge vekt på å presentere Nils Arne her og nå, nær og åpenhjertig.

- Programtittelen refererer mer til RBK-draktene enn til personen Eggen, for en mer fargerik person enn nettopp ham lar det seg vanskelig gjøre å finne, sier intervjueren foran møtet med Eggen. Hvorvidt han har prioritert trening på forsvar eller angrep foran møtet, vil han imidlertid ikke si.

Bjørn Stuevold er mannen som i mai laget NRK-intervjuet med prinsesse Märtha Louise og Ari Behn foran bryllupet. -Uten sammenligning for øvrig, - Eggen-møtet er også en svært spennende oppgave, sier Stuevold.

Egenproduksjon ved NRK Program riks
Programleder: bjorn.stuevold@nrk.no
Pressekontakt: Erik Bull, tlf. 73 88 16 61