Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. februar 2002 kl 22.00 Autofil

Mer motor, muskler og moro

Jan Erik Larssen er tilbake med en ny runde av motorprogrammet Autofil. (NRK-foto: Ole Kaland)
Jan Erik Larssen er tilbake med en ny runde av motorprogrammet Autofil. (NRK-foto: Ole Kaland)
Motorentusiasten Jan Erik Larssen er i kveld tilbake med åtte nye programmer i serien ”Autofil”. – Denne serien blir langt lekrere og av høyere kvalitet enn tidligere, og vi har mer bevisst rendyrket underholdningsprofilen, sier programlederen.

”Autofil” var helt nytt på skjermen i fjor, og det er også det eneste programtilbudet fra norsk fjernsyn som tar på seg oppgaven å presentere motorer og fartslidenskap for seerne. Larssen har fortsatt med seg rallykjører Tommy Rustad til å teste biler. Rolf Walderhaug tester motorsykler, og nytt denne sesongen er Ingvar Johnsen fra Redningsselskapet som skal ta seg av båttesting.

Historikk og verstinger
- Jeg ønsker rett og slett å spre bilentusiasme. Og det håper jeg å få til på en måte som både underholder og informerer, sier Larssen, som har hjulpet flere av sine kolleger med bilkjøp etter at serien kom på skjermen. - Jeg møter stadig kolleger i gangen eller i kantina som spør meg om hjelp og råd, og det er kjempeartig. Det er tydelig at slike programmer har vært savnet, smiler programlederen.

Og seertallene viser at folk har fattet interesse for ”Autofil”. Mellom 5- og 600.000 seere har til sammen fulgt programmet på NRK1 og NRK2, og tallene fra Forskningen viser at det ikke bare er de betegnede bilinteresserte som ser på. Riktignok var overvekten av seerne menn, men dette er menn i alle aldre, ikke bare den typiske bilkjøper.

- Nå vet vi bedre hva seerne vil ha. Da vi sendte første runde, var bilprogrammer helt nytt, men nå har vi fått så mye tilbakemeldinger at vi håper at vi kan lage et dobbelt så bra program denne runden, sier Larssen. - Det blir et litt historisk sus over denne runden, samtidig som det blir møte med flere verstinger. Jeg har blant annet vært på Island og kjørt Arctic Truck, i Italia og testet Lamborghini og jeg har testkjørt et 25 meter langt vogntog på bane.

Første program
I det første programmet blir det et historisk tilbakeblikk på de tre største ikonene fra 60-tallet: Corvette, Mustang og Porsche 911.

- Dette blir et historisk møte og en muskeltest over hvem av dem som kjører best på bane, forklarer Larssen.

Ellers blir vi med på byggingen av Arctic Truck som er den nye Autofil-bilen, og det blir innslag om Jaguar x-type og den nye Mini.

Sendes også torsdager på NRK1 kl 22.00

NRK Underholdning
Egenprodusert motorprogram
Programleder: Jan Erik Larssen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilder
Jan Erik Larssen er tilbake med en ny runde av motorprogrammet Autofil. (NRK-foto: Ole Kaland)