Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 6. august 2004 kl 22.05 Texas på Landsskytterstevnet

Vill vest på skytebanen

Kjell Kristian Rike er på Landsskytterstevnet 2004 på Sandnes. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Kjell Kristian Rike er på Landsskytterstevnet 2004 på Sandnes. (Foto: Ole Kaland, NRK)
- I kveld blir det skyting så tomhylsene hagler, lover programleder Kjell Kristian Rike. For når det arrangeres "Texas på landsskytterstevnet" blir det garantert mye show.

Som navnet bærer bud om, blir det høyt tempo, også i sendningen. Her kåres de raskeste og mest treffsikre skytterne. Og tv-seerne trenger ikke kunne noe om skyting for å ha utbytte av sendingen – den som treffer blinken flest ganger, vinner.

Folkeliv
31. juli til 7. august arrangeres årets landsskytterstevne på Sandnes. Drøyt fire og et halvt tusen skyttere påmeldt. Arrangørene venter i tillegg over 10 000 tilreisende, så Sandnes er klar for en skikkelig festuke! Under alle tre sendingene på NRK1 blir det hovedfokus på selve konkurransene, men det blir selvsagt også stemningsrapporter, intervjuer og historiske tilbakeblikk.
- Skyting er jo både sport, kultur og tradisjon, minner Rike om.

Konge eller dronning?
Lørdag kl. 15.45 sender NRK1 fra kåringen av årets skytterkonge eller skytterdronning. I fjor var det kun ei dame på kongelaget, men Rike satser på at flere jenter hevder seg i teten i år.
- Det er mange gode jenter. Hadde det vært fifty-fifty kvinner og menn som deltok, ville det også vært fifty-fifty på kongelaget. Men det er så mange skyttere som sprekker, og når det da er så få jenter som deltar, blir det verre for dem å nå opp. Og det er en stor idrettsprestasjon å bli skytterkonge, sier Rike.

Skyter for moro skyld
Kjell Kristian Rike gleder seg til årets landsskytterstevne. Med unntak av det året han var på jobb under OL i Athen i 1996, har han vært på alle stevnene siden 1962. Han skyter hvert år for moro skyld, men som han selv sier: - Hvis jeg mot formodning skulle treffe brukbart, har jeg ikke tid til noe annet enn innledningsskytingen uansett.

I 1972 ble han skytterprins og i 1974 ble han norgesmester i feltskyting.

NRK-Sporten
Egenprodusert sending
Kommentator: Kjell Kristian Rike og Tord Berthinussen
Pressekontakt: Frøydis Haug, tlf. 23 04 99 18 / 98 48 02 78
Sportssjef: Grethe Gynnild Johnsen, 23 04 95 05/ 91 69 24 21