Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. oktober 2008 kl 15.00 TV-aksjonen Blå Kors

Et samlet løft for Blå Kors

TV-aksjonen Blå Kors: Dan Børge Akerø og Helene Sandvig er programledere for TV-aksjonen 2008 som går til Blå Kors. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
TV-aksjonen Blå Kors: Dan Børge Akerø og Helene Sandvig er programledere for TV-aksjonen 2008 som går til Blå Kors. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Årets TV-aksjon er tildelt Blå Kors. Dan Børge Akerø og Helene Sandvig er programledere i en femdelt direktesending, spekket med gjester, artister og bidragsytere som ønsker å delta i et felles løft for å hjelpe andre.

Pengene som samles inn via TV-aksjonen skal drifte, støtte og sette i gang prosjekter rettet mot barn og unge som lider under voksnes rusmisbruk i og utenfor Norge. Minst 120 000 barn og unge i Norge er offer for foreldres rusmisbruk, ifølge Folkehelseinstituttet.

Misbruk av alkohol og andre stoffer er svært tabubelagt. TV-aksjonen Blå Kors vil skape større åpenhet og bevissthet om rusmisbruk slik at flere barn får den hjelpen de har behov for.

Halvparten av midlene som samles inn blir i Norge til det arbeidet Blå Kors utfører her, mens resten går til barn i Blå Kors-prosjekter i andre land, blant annet i Brasil, India, Ukraina og Lesotho.

TV-aksjon for 24. gang
To av landets mest rutinerte programledere, Helene Sandvig og Dan Børge Akerø, er programledere for TV-aksjonen Blå Kors søndag 19. oktober. Begge har erfaring fra tidligere TV-aksjoner.

TV-aksjonen har vært gjennomført av NRK hver høst siden 1974. Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon på TV, målt i innsamlede midler per hode og antall deltakere. Dette er en nasjonal dugnad der alle deltar. Bidragsyterne stiller opp bredt med representanter fra kongehus, regjering, kommuner og det offentlige, næringsliv, skoler, et utall ulike organisasjoner og privatpersoner. 100 000 bøssebærere besøker 1,8 millioner husstander. I fjor innbrakte aksjonen til sammen 238 millioner kroner til UNICEF og Sammen for barn.

Konger og ambassadører
I sendingen møter vi gjester, artister og andre store personligheter som har engasjert seg i Blå Kors. Stian Barsnes-Simonsen og Maria Haukaas Storeng er to av årets ambassadører for TV-aksjonen, og stiller med faglig engasjement og initiativ som fokuserer på Blå Kors sitt varierte arbeid. Stian har vært i Ukraina på besøk hos en Blå Kors-stasjon, mens Maria besøker Barnas stasjon i Fredrikstad.

Hans Majestet Kong Harald er årets høye beskytter av TV-aksjonen, og i sendingen får vi se et intervju med Kongen, gjort av Helene Sandvig.

Espen Lind og Ida Maria
Blant artistene som opptrer i dagens sending er Espen Lind, Vamp, Farmers Market, MGP jr-vinnerne The Black Sheeps, Kurt Nilsen, Halvdan Sivertsen, Rita Eriksen, Ida Maria, Henning Kvitnes og Bøygar.

Humorinnslagene i sendingen er ved gjengen i Radioresepsjonen, som nylig vant prisen for Årets Radionavn i Prix Radios kåring.

Utegående reportere
Hele Norge er med i TV-aksjonen og dette markeres med varierte innslag fra land og strand. Et knippe utegående reportere tar pulsen på den nasjonale dugnaden med direkteinnslag fra noen av våre største byer, blant annet Ole Viksmo Slettan i Oslo, Per Olav Alvestad i Trondheim, Eva Cathrine Berget i Bodø og Inge Thomassen i Kristiansand.

Vinn et ledermøte!
I årets auksjon skal det auksjoneres bort mange spennende objekter hvor alle pengene går til aksjonen. Auksjonarius Rune Gokstad og Anne Rimmen som nettpresentatør drar lasset i auksjonsinnsamlingen.

I Ledersjansen loddes det ut et inspirasjonsmøte med 22 norske personligheter. Unni Lindell, Lars Monsen, Jo Nesbø og Fredrik Skavlan er noen av dem som har valgt å stille opp i Ledersjansen for Blå Kors.

Forprogrammer til TV-aksjonen
Vil du vite mer om hva årets aksjon handler om, kan du se forprogrammer kalt "Det hemmelige landet", der vi møter Thomas og Elisabeth som skildrer hvordan mange barn må bruke tid og krefter på å skjule at det er et rusproblem i familien. Disse vises på NRK1 onsdag 15. oktober kl 19.50 og torsdag 16. oktober kl 19.50.

NRK sender også dokumentarserien på to deler "Nils og Ronny på vannvogna – en reise i blåkorsland", første del søndag 5. oktober kl 20.50 på NRK1 og andre episode søndag 12. oktober, samme klokkeslett og samme kanal.

Ta kontakt
Er du berørt av andres eller eget rusmisbruk, og ønsker hjelp, ring TV-aksjonens 800TRYGG – telefon: 800 87 944.
TV-aksjonen Blå Kors går av stabelen 19. oktober. Bli bøssebærer! Ring oss på 02025 eller registrer deg på www.tvaksjonen.no

TV-aksjonssendingene 19.oktober går på NRK1
Sending 1: 15.00-17.30
Sending 2: 18.50-19.00
Sending 3: 19.55-20.50
Sending 4: 21.40-23.15
Sending 5: 23.30-24.00

I tillegg sendes en håpsgudstjenesten "Åpen Himmel" kl 17.30 på NRK 1 fra slottskapellet i tilknytning TV-aksjonen. Også Megafon på NRK1 kl 18.30-18.50 er viet TV-aksjonen denne dagen.


Egenprodusert direktesending
Programledere: Dan Børge Akerø og Helene Sandvig
Prosjektleder: Unni Hansen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 40 79/91 16 47 16
Leder for TV-aksjonen Blå Kors, Harriet Ruud: tlf 977 69 038
Informasjonssjef TV-aksjonen Blå Kors, Anita Daae: tlf 911 81 055
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • TV-aksjonen Blå Kors 
  • Blå Kors