Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. januar 2003 kl 19.45 Brigaden

Viltert vinterblot

Connie (Ines Prange) er begynt å tvile på om Trond (Håkon Ramstad) virkelig ønsker barn med henne. (Foto: Espen Røst)
Connie (Ines Prange) er begynt å tvile på om Trond (Håkon Ramstad) virkelig ønsker barn med henne. (Foto: Espen Røst)
En vinterblotsfest av den livlige sorten er en årlig tradisjon i Brigade 01. Her står whisky og reker på menyen, og folk er mer frittalende enn vanlig. Årets samling blir ikke noe unntak.

Per skjeller ut Erik for å være en egoist i sin holdning til det nyfødte barnet. Connie er begynt å tvile på om Trond virkelig ønsker seg barn med henne.

Herman er spent og litt nervøs fordi han venter besøk av sin tenåringsdatter Maia, som han har hatt lite kontakt med etter at han ble skilt. Morten er fortsatt sur fordi Ivar går ut med datteren hans, Svanhild.

Når en brann bryter ut i et industribygg, legges alle motsetninger til side. Nok en gang fører helhjertet innsats fra Brigaden til at liv blir reddet.

Om serien
Brannfolkene i Brigade 01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange), som føler at hun kommer i annen rekke. Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Ivar (Sajid Malik) er ung og uerfaren, men desto mer oppslukt av jobben. Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: folke.gravklev@nrk.no, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange, Anders Mordal, Duc Mai-The, Hallvard Holmen, Åsmund Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, Line Verndal, Sajid Malik, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen og Marianne Mørk Larsen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside