Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. mars 2003 kl 19.55 Kompis

Med hest i bånd

Asgeir Borgemoen og Trude Mostue har hester som tema i kveldens programmet. (NRK-foto: Ole Kaland)
Asgeir Borgemoen og Trude Mostue har hester som tema i kveldens programmet. (NRK-foto: Ole Kaland)
Som regel går man tur med hunden sin. Eller kanskje katten. Men har du noen gang sett folk gå med hesten sin i bånd?

Trude Mostue og Asgeir Borgemoen befinner seg igjen på EKT på Ekeberg i Oslo. Her er det mange fine hester, og i dag skal vi få møte en miniatyrhest som er bestevenn med skuespiller Monna Tandberg.

Kjærlighet ved første blikk
Monna Tandberg forteller om da hun møtte hesten Bølle. Hun var på besøk i en stall og ble så betatt av vesle Bølle at nå besøker hun ham regelmessig og går på tur med den vesle stabeisen.

Trude og Asgeir er jo også meget opptatt av hunder, og i dette programmet får vi stifte nærmere bekjentskap med redningshundene og deres viktige jobb.

Om serien
Mens Trude Mostue er utdannet veterinær og allerede godt kjent fra sine BBC-serier som også er vist på NRK ("Veterinærene i praksis", "Veterinærene kommer", "Veterinærene i Afrika" og "Veterinærene i Det ville vesten"), har den tidligere barne-tv-helten Asgeir Borgemoen ("Fritt fram") sin erfaring med dyr fra oppvekst på gård. De to utfyller hverandre og har hver sin innfallsvinkel på aktuelle tema.

"Kompis" tar opp viktige emner knyttet til det å ha et kjæledyr, og Trude og Asgeir tar for seg alle tenkelige spørsmål når det gjelder våre firbente venner. EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo blir hovedsetet for programlederne.

I løpet av programserien følger vi nært en Berner sennen-tispe som venter valper. Utover høsten og vinteren ser vi hvordan det går med Menja og avkommet hennes, mens vi også får nyttige tips om hundeoppdrett.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram i samarbeid med Mastiff Media
Programledere: Asgeir Borgemoen og Trude Mostue
Prosjektleder: Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364