Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. juli 2013 kl 22.20 Molanders

Sjarmerende bekjentskaper


Spenningen stiger innad i familien Molander, og nye bekjentskaper setter ekteskapet til Fanny og Olof på harde prøver.

Fanny begynner nemlig å spille tennis med Farshad, den kjekke, unge kollegaen på helsesenteret. Samtidig treffer Olof presten Marit, som synger i kirkekoret. Det viser seg at de har samme lidenskap for musikk.

Om serien:
Familien Molander består av pappa Olof (40), mamma Fanny (41), sønnen Linus (18) og datteren Alva (13). De har nylig flyttet til den lille bygda Alingsås med håp om en ny start på det meste. Men det blir ikke helt som de har tenkt seg.

Pappa Olof går fra å være en turnerende konsertpianist til å bli sjef for den lokale kulturskolen og dirigent for amatørsymfoniorkesteret.

Kona Fanny, som er en utbrent kardiolog, har nå fått en ny jobb som allmennlege. Det musikalske vidunderbarnet Linus drømmer om å bli dirigent, mens yngstedatteren Alva bare ønsker å frigjøre seg fra mamma og pappa.

Ved å flytte tilbake til sin barndomsbygd, får også pappa Olof sine kravstore, oppmerksomhetssyke og aldrende foreldre tilbake i dagliglivet sitt. Som ektepar elsker Olof og Fanny hverandre, men hvordan takler de den nye tilværelsen der så mange krefter drar dem til hver sitt hold?

«Molanders» er blitt omtalt som den beste svenske dramaserien noensinne. I løpet av 12 episoder blir vi kjent med familien Molander, som flytter fra Stockholm til Alingsås i håp om en ny start. Serien er skrevet av Ulf Kvensler, som tidligere har skrevet manus til blant annet «Ulvesson & Herngren», «Om Stig Petrés hemlighet» og den populære komiserien «Solsidan».

Svensk dramaserie (2012)
Produsert av: SVT Drama
Manus: Ulf Kvensler
Hovedregi: Leif Lindblom
Medvirkende: Eric Ericson (Olof Molander), Livia Millhagen (Fanny Molander), Alva Cavallin (Alva Molander), Erik Lennblad (Linus Molander), Evabritt Strandberg (Birgit Molander), Lars-Erik Berenett (Arne Molander), Jacob Ericksson (L-G Bern), Julia Dufvenius (Marit Andersson), Peshang Rad (Farshad Dif) m.fl.
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere kan kontakte Publikumsservice / 815 65 900