Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 15. mars 2001 kl 19.30 Migrapolis

Migrapolis (t)

NRK2 torsdag 15. mars kl 19.30
Migrapolis

Om barneoppdragelse

Alle ønsker barnas beste, men barneoppdragelse er forskjellig i ulike kulturer. I kveldens program får vi se hvordan et par som vokste opp i Pakistan, oppdrar barna som er født i Norge. Vi møter også en familie der barna har norsk far og amerikansk mor. I tillegg møter vi en psykolog med indisk bakgrunn. Han forteller om sin rolle som fagmann i barneoppdragelsen.

- Jeg følger barna overalt når de er ute, sier Rahila Sajid til reporter Hung Ba Mai. Hun er mor til to gutter på sju og ti år. Rahila vokste opp i Pakistan og kom til Norge for 11 år siden. Hun fikk selv ikke lov av foreldrene å gå ut alene før hun hadde fylt 18 år. Rahila og mannen hennes Sajid Nazir oppdrar barna på samme måte som de selv ble oppdradd. Samtidig er de åpne for det de finner som positive sider ved norsk barneoppdragelse.

Ulikhet jevnet seg ut
Barbara er fra USA, og hennes mann, Ove, er norsk. Barbara er hjemmeværende og synes det er viktig å bruke tid sammen med barna. De små nyanseforskjellene mellom Ove og Barbara har jevnet seg ut gjennom årene, men de har fortsatt ulike oppfatninger om en del ting i barneoppdragelsen. Ove og Barbara tar seg også tid for seg selv. At far og mor har det bra, er viktig også for barnas skyld, mener de. Rajan Chelliah er reporter.

En flerkulturell underklasse?
Sunil Loona er psykolog og opptatt av barnets utvikling og modning. Fagmannens rolle i barneoppdragelsen er å være aktivist og vaktbikkje i forhold til myndighetene, mener han. Sunil Loona kommer fra India og har vært i Norge i 30 år. Han har ett barn. - Hvis vi ikke passer oss, kan samfunnets håndtering av minoritetsungdom blant annet føre til en flerkulturell underklasse, mener han. Karyn Bennett-Lund er reporter.

NRK2 torsdag kl 19.30
NRK1 torsdag kl 00.05

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder Ketil Saugestad
Pressekontakt Inger larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)