Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 16. juni 2000 kl 21.00 Bandits

Bandits (t)


NRK2 fredag 16. juni kl 21.00
Bandits

Fire kvinner på rømmen

Kveldens tyske spillefilm \"Bandits\" handler om fire unge kvinner. De spiller i et rockeband - og de sitter i fengsel. Men de har lagt en snedig plan for hvordan de skal gjenvinne friheten.

Katja von Garnier debuterte som filmregissør med denne tyske musikalkomedien, som dog ikke er uten dramatikk. The Bandits er et band bestående av unge kvinnelige fanger som bruker musikken som et middel til å flykte fra en tøff fengselshverdag. Bandits opptrer innenfor murene for andre innsatte og ansatte ved fengslet. For jentene betyr også musikken at de får noe annet og mer positivt å tenke på enn livet på cella. Men så begynner en idé å ta form. Hva om de bruker musikken som en vei til friheten?

Veien til berømmelse
Under et politiball klarer de å rømme fra fengslet. De drar nordover på jakt etter en god slump penger som er gjemt unna. Når de har fått tak i pengene, er den videre planen å komme seg på et skip til Sør-Amerika. Underveis kidnapper de en amerikaner og gir improviserte konserter. The Bandits gjør lynkarriere, og plutselig er de tidligere fengselsfuglene blitt megastjerner. Over alt spiller radiostasjonene deres musikk - samtidig som kvartetten er på flukt fra politiet.

\"Bandits\" ble vist på filmfestivalen i Toronto og på tyske filmfestivaler i 1997.

NRK2 fredag kl 21.00

Bilder
1. For kvartetten The Bandits blir musikken en måte å flykte fra fengselsvirkeligheten på - både i konkret og overført betydning.

2. Endelig kan de fire fengselsfuglene juble for friheten.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Tyskland (1997)
Originaltittel: Bandits
Regi: Katja von Garnier
I rollene: Katja Rieman, Jasmin Tabatabai, Nicolette Krebitz og Jutta Hoffmann

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41