Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. mars 2002 kl 19.45 Landet rundt med "Annie get your gun"

Riksteatrets suksessforestilling

1
1 "I can do anything better than you can" fenger stadig publikum. Jannike Kruse som Annie Oakley og Bård Steine som Frank Butler har suksess med Riksteatrets forestilling av "Annie Get Your Gun". (Foto: Erik Berg)
Fra første leseprøve på Irving Berlins klassiker ”Annie Get Your Gun” har NRKs Rune Alstedt og Andreas Diesen fulgt Riksteatrets 13 aktører fram til premieren i Narvik 8. februar i år.

Vi får se hvilket puslespill det er å få en slik forestilling på beina, og ikke minst planlegge en reiserute som gjør det mulig å få åtte tonn utstyr rigget opp og ned og forflyttet på en turné som omfatter 60 forestillinger rundt i landet.

Skyteglede og kjønnskamp
I rollen som den skyteglade Annie Oakley ser vi Jannike Kruse, og for henne har rollen vært et definitivt gjennombrudd, noe en samlet kritikerstand var enig om. Jannike har tidligere spilt Sonja i ”Reisen til julestjernen” og Frøken Detektiv i fjorårets sommermusikal i Fredrikstad.

Bård Steine har rollen som den nesten like skytedyktige Frank Butler, og holder kjønnskampen fra 1950 mål i dag? Kan dagens publikum svelge at Annie må late som om hun taper skytekampen mot Frank – simpelthen for å vinne hans kjærlighet?

Det ser absolutt sånn ut. En fjerdedel av billettene var solgt ut lenge før premieren, ny rekord ifølge teatret. Når dette programmet sendes, er første halvpart av turneen over, med fulle hus i alle de nordlige fylkene. Etter påske går turneen videre sørpå.

Egenprodusert underholdning
Ved Rune Alstedt og Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf 23 04 74 83

Bilder
1 ”I can do anything better than you can” fenger stadig publikum. Jannike Kruse som Annie Oakley og Bård Steine som Frank Butler har suksess med Riksteatrets forestilling av ”Annie Get Your Gun”. (Foto: Erik Berg)
2 Musikalen ”Annie Get Your Gun” har mye å by på – fest, show, dans og en kjærlighetshistorie (Foto: Erik Berg)
3 ”Annie Get Your Gun” ble skrevet i 1950, men kjønnskampen mellom Annie (Jannike Kruse) og Frank (Bård Steine) engasjerer fortsatt publikum (Foto: Erik Berg)