Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 18. februar 2001 kl 22.45 Ekstra Bladet

Ekstra Bladet (t)

NRK2 søndag 18. februar kl 22.45
Ekstra Bladet (1:6)
Seriestart!

Tett på Ekstra Bladet

I en dansk dokumentarserie i seks deler tar vi del i den hektiske hverdagen i Danmarks mest utskjelte, men samtidig mest leste middagsavis. Vi følger journalister, fotografer og redaktører i Ekstra Bladet på jobb.

- Vi forsøker å vise hvordan man lager Ekstra Bladet på godt og vondt. Vi er ikke ute etter å utlevere avisen, men å komme så tett inn på medarbeiderne i redaksjonen som det er mulig, sier redaktør Tina Christel Andersen i DR1.

Det tok over et halvt år å overtale Ekstra Bladet til å gå med på å spille hovedrollen i en egen dokumentarserie. Vi følger blant annet den såkalte Susan-saken, regjerings- rokaden, Melodi Grand Prix og Grammy og sjefsredaktør Gades avgang.

Pia Kjærsgaard og side 9-piken
I kveldens program er redaksjonen blant annet opptatt med et besøk fra den kontroversielle politikeren Pia Kjærsgaard, som skal svare på spørsmål fra leserne på en åpen telefonlinje.

Vi er også med når Jørgen Sperling, redaksjonens eldste fotograf og opphavsmannen til side 9-piken, foreviger sitt siste funn - en pike av helt ekstraordinære dimensjoner.

Våte redningsmenn
Avisens nattfotograf får klapp på skulderen etter å ha kommet over en riktig god Ekstra Blad-historie. En bil med to personer som hadde kjørt i vannet, ble reddet av to joggere som tilfeldigvis kom forbi. Fotografen har bilder av de to redningsmennene, den ene iført kun underbukser, og de forulykkede som bringes inn i ambulanser med blålys. Avisens forside er i havn, og trykkpressene kan starte!

NRK søndag kl 22.45

Dansk dokumentarserie fra DR1
Hjemmeside: http://www.dr.dk/tv/tv- fakta/bladet/
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no

Bilde
Ekstra Bladets eldste fotograf, Jørgen Sperling, er mannen bak side 9-piken. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen).