Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 21. april 2004 kl 20.35 Presidenten

På’n igjen for Bartlet

Etter en avgjørende tid i nasjonens tjeneste står utfordringene i kø for president Bartlet (Martin Sheen). (Foto: Warner Bros.)
Etter en avgjørende tid i nasjonens tjeneste står utfordringene i kø for president Bartlet (Martin Sheen). (Foto: Warner Bros.)
Etter en avgjørende tid i USAs historie står nye oppgaver i kø. Først av alt må president Bartlet skaffe seg en ny visepresident.

Det har vært en forferdelig tid for den amerikanske nasjonen og for presidentfamilien. Men datteren Zoey er heldigvis trygt tilbake i Det hvite hus og ute av kidnappernes hender. Nå skal familien først og fremst ferie nasjonaldagen 4. juli.

Å få nominert en kandidat som visepresident blir en kronglete prosess for Bartlet. Hans førstevalg er sittende statsråd Lewis Berryhill. Men det er langt fra enkelt å vinne sympati for en kandidat som Berryhill.

Abbys diskret stil
Abby Bartlet har en tilbaketrukket måte å utøve gjerningen som landets førstedame på. Igjen kaller hun inn Amy til å gå i bresjen for henne i en sak. Denne gang gjelder det utarbeidelsen av forholdsregler mot vold i anledning et kontroversielt lovvedtak.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 5), i kveld: "Jefferson Lives"
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBC 
  • Warner Bros.