Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. juli 2002 kl 22.30 På fisketur med Bård og Lars

Fisk fra Skien

Bård og Lars stadig ute på nye fiskeeventyr. Denne gang i Nordmarka og i Skien. (Foto: Lars Nilssen)
Bård og Lars stadig ute på nye fiskeeventyr. Denne gang i Nordmarka og i Skien. (Foto: Lars Nilssen)
For første gang i historien er det blitt laget et fiskeprogram fra Skien. "Endelig" vil noen si (onkel Terje og Lund Olsen), mens andre vil påpeke at "dere kan dra hvor dere vil i hele verden, og så velger dere Skien..."

Bård Tufte Johansen og Lars Lenth er dermed klare , etter en lengre krangel, for å fiske i Skien. Drevet av patriotisme og barndomsminner ville Lars fiske i Oslo, og Bård i Skien.

- Derfor dro vi fire dager til Skien og fire dager til Nordmarka. I løpet av disse dagene hadde vi faktisk sesongens beste og morsomste fiske, ja morsommere enn både Kola og Island. Det sier noe om hvor fint Østlandet er, hvis man vet hvor og når man skal dra, sier Tufte Johansen.

Oppstarten er i Skien i Bårds barndomsvann Børsesjø. Det går dårlig. Kristiansen, som leide ut båt i gamle dager, er død og vannet er grodd igjen. Det er ikke avdøde Kristiansens skyld, men bøndene som bor rundt vannet. Men så drar guttene innover i Skiensskogen til noen av vannene til Løvenskiold. Der er det fint myggfiske og døgnfluefiske og fisken biter som bare det.

- I tillegg fikk vi bo på hytta til Leopold Løvenskiold og fikk servert mat av Løvenskiolds kokk, Per Bjørn. Alt i alt viser Skien seg fra sin beste side, og jeg var sikker på Skien-seier.

Lars satser alt på flyvemaur som svermer på varme dager i Nordmarka midt i juni. Treffer man rett dag, kan man få kanonfiske. Men da skal man enten ha flaks eller bo i Nordmarka hele juni. Alternativ 3 - som Lars etter hvert satset på - er å leie en polakk. Lars leide en polakk til å sitte ved en maurtue og ringe ham på mobilen så fort han så en flyvemaur. Langt over streken, selvfølgelig, sier Tufte Johansen.

Underholdningsprogram produsert av Sherpa Film ved Lars Nilssen (90162103)
Prosjektleder NRK Underholdningsavdelingen: Charlo Halvorsen
Programledere: Bård Tufte Johansen og Lars Lenth
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53