Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 26. desember 2008 kl 21.15 Film: Hart's War

Krigsdrama fra andre verdenskrig

Løytnant Tommy Hart (Colin Farrell) og oberst William McNamara (Bruce Willis) er fanger i samme leir i Tyskland under andre verdenskrig (Foto: MGM)
Løytnant Tommy Hart (Colin Farrell) og oberst William McNamara (Bruce Willis) er fanger i samme leir i Tyskland under andre verdenskrig (Foto: MGM)
Oberst William McNamara (Bruce Willis) og løytnant Tommy Hart (Colin Farrell) sitter i samme fangeleir i Tyskland. Det skjer et mord i leiren, og McNamara klarer å overtale SS-kommandanten Wilhelm Visser (Marcel Iures) til å la fangene holde sin egen rettssak.

Det er den fargede piloten, løytnant Lincoln Scott (Terrence Dashon Howard), som blir beskyldt for mordet, og det er Hart som får oppgaven med å forsvare ham. Men under etterforskningen finner Hart ut at ikke alle allierte kjemper i samme krig, og mistanken dukker opp om at Scott er offer for et komplott.

I mellomtiden blir det tydelig at McNamara bruker uroen i leiren til å skjule sitt egentlige oppdrag, nemlig å ødelegge en ammunisjonsfabrikk i nærheten – et oppdrag han akter å sette ut i livet til tross for sin fangestatus.

Filmen er sendt tidligere.

Om filmen
Filmen er basert på en roman av John Katzenbach, forfatteren av "Just Cause" i 1995, og inneholder elementer fra "A Soldier’s Story" (1984) og den klassiske "Stalag 17" (1953).

Amerikansk krigsdrama (2002)
Originaltittel: "Hart’s War"
Med Bruce Willis, Colin Farrell, Terrence Dashon Howard, Vicellous Shannon, Jonathan Brandis, Marcel Iures, Scott Michael Campbell
Regi: Gregory Hoblit
Pressekontakt : Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53/ 907 75 758