Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 25. februar 2000 kl 21.00 Cold fever

Cold fever (t)

NRK2 fredag 25. februar kl 21.00
Cold Fever

På oppdrag til Island

Hirata, en ung japansk forretningsmann, blir forespurt av bestefaren om han kan reise til Island. Hiratas foreldre døde der i en bilulykke, og i følge japanske tradisjoner skal man ære dem ved å oppsøke dødsstedet og utføre ritualer som bringer fred over minnet.

Hirata, som spilles av Japans svar på James Dean, Masatoshi Nagase, er hovedpersonen. Han vegrer seg for å dra til Island, men etter å ha opplevd et omen, bestemmer han seg for å dra avgårde.
På Island er det full vinter når Hirata ankommer, og etter en rekke uheldige opplevelser med turbusser og drosjer kommer han seg endelig til Reykjavik. Problemet er at han skal til den andre enden av øya. Han kjøper et vrak av en bil og drar av gårde på en ferd hvor han først og fremst møter merkelige personer. For eksempel Laura.og en eksentrisk fotograf besatt av begravelser. Så noen amerikanske turister som stikker av med bilen hans. Ferden fortsetter derfor til fots.

Original film
Fridrik Thor Fridriksson er en av Islands dyktigste regissører. Han har blant annet laget \"Djeveløya\" som er godt kjent blant norsk filmpublikum.
\"Cold Fever\" beskrives som en original og morsom film, en fornøyelig roadmovie hvor vi treffer mange \"rare\" islendinger underveis. Fridriksson fikk hjelp av Jim Jarmusch-produsenten Jim Stark på manussiden, noe som har tilført filmen en umiskjennelig Jarmusch-atmosfære.

NRK2 fredag kl. 21.00

Billedtekst:
Masatoshi Nagase spiller hovedrollen i \"Cold Fever\".
Regissør Fridrik Thor Fridriksson har laget en fornøyelig film, \"Cold Fever\".
Bading i varme kilder på Island i filmen \"Cold Fever\".

Islandsk spillefilm
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
I rollene: Masatoshi Nagase, Lili Taylor, Fisher Stevens, Gisli Halldorsson, Laura Hughes, Seijun Suzuki
Regissør: Fridrik Thor Fridriksson