Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 23. juni 1999 kl 23.30 Brudens datter

Brudens datter (t)


NRK2 onsdag 23. juni kl 23.30
Brudens datter

Når bestemor gifter seg igjen

Kjærligheten har vitterlig ingen aldersgrense. I kveldens fornøyelige og rørende dokumentar får vi være med på et meget spesielt bryllup. Filmskaper Terri Randall beskriver med humor og følelse sine egne og familiens reaksjoner når moren treffer den nye mannen i sitt liv.
Terri Randalls Oscar-nominerte dokumentar er som et vidunderlig byllupsalbum.
- Det er fylt med minner og bilder jeg aldri vil glemme, men også øyeblikk som var vanskelige og lærerike for oss alle, forteller Terri.
Hun legger ikke skjul på at følelsene ble satt på en hard prøve da hennes 66 år gamle mor, Pearl Randall, presenterte henne for en ny mann bare ett år etter at faren, Max Randall, døde.
Vi får se hvordan moren taklet ektemannens død etter 42 års ekteskap. Av frykt for ensomheten søkte hun trøst i en støttegruppe for enker og enkemenn. Etter en kort stund forelsket hun seg i Seymour Lehrhoff. Mens Terri og broren fremdeles sørget etter tapet av sin kjære, umistelige far, måtte de plutselig forholde seg til den nye mannen, hans mange barn og barnebarn.

Glade, men bekymret
Riktignok var de lykkelige over at moren ikke satt hjemme alene. Men de var også litt bekymret for hele situasjonen, som ikke ble noe bedre når de nyforelskede annonserte at de ville gifte seg...
Kveldens dokumentar er en visuell dagbok om minner, gleder, skyldfølelse, frykt og håp. Terri, familiemedlemmer og venner forteller åpenhjertig om Pearl og Seymours romanse og kommer med sine kommentarer til det forestående bryllupet.
Selv etter bryllupet er ikke Terri og broren sikker på hvordan de skal innlemme Seymour i familien. Men de er takknemlige for at han elsker moren og gjør henne lykkelig.

NRK2 onsdag kl 23.30

Bilde (via Scanpix/Internett)
Kveldens dokumentar inviterer til et meget spesielt bryllup der besteforeldrene Pearl Randall og Seymour Lehrhoff er brudepar!

Amerikansk dokumentar (1997)
Regi: Terri Randall
Originaltittel: Daughter of the Bride
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123
Programmet er tidligere sendt i Fakta på lørdag på NRK1