Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. desember 1999 kl 23.50 En kveld i Eden med Sarah Brightman

En kveld i Eden med Sarah Brightman (t)


NRK1 torsdag 23. desember kl 23.50
En kveld i Eden med Sarah Brightman

Stjernen som visste hva hun ville
Allerede som liten jentunge visste Sarah Brightman at hun ville bli en berømt artist. Hun var villig til å ofre all sin fritid på å nå sine mål. Hun var et usedvanlig barn med en sterk vilje. Hør og se henne i åpningskonserten fra turnéstarten i Sør-Afrika i mars på NRK i kveld.
Hver dag etter skolen gikk Sarah Brightman på ballett-trening. Hun sto opp tidlig neste dag og gjorde unna leksene før hun gikk på skolen. Da hun var 12 år opptrådte hun for første gang på en scene. Det var i et teaterstykke av John Schlesinger. 14 år gammel begynte hun å synge og da hun var 18 fikk hun sin første hit, \"Hot Gossip\". Så gikk veien til London og audition på \"Cats\". Selvfølgelig fikk hun rollen hun ville ha. Og giftet seg med opphavsmannen - Andrew Lloyd Webber. Under hans kyndige rådgivning gikk hun over til det klassiske og sang med Placido Domingo i \"Requiem\"
Hun ble stjerne i \"Phantom Of The Opera\". Men misunnelse, kritikker og medias søkelys forstyrret henne i arbeidet. Det ble fokusert på at hun var Webber\'s kone og at all suksessen skyldtes det faktum.

En ny start
Det endte med skilsmisse og Sarah Brightman ville begynne på nytt. Hun forlot Storbritannia og etablerte seg i USA. Her møtte hun produceren Frank Peterson som ble både jobbpartner og livspartner. Og suksessen uteble ikke nå heller. Albumet \"Timeless\", som ble lansert i 1997, solgte i 2.5 millioner verden over. I 1998 kom \"Eden\" og nå var det tid for å planlegge en konsert- turné.
Turnéen startet i Sør-Afrika 13. mars i år. Og det er denne konserten NRK viser i kveld.

NRK1 torsdag 23.50
Tidligere sendt 8.9.99

Bilde (via Scanpix/Internett)
Sarah Brightman startet turnéen sin i Sør-Afrika. NRK1 viser konserten i kveld.

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56