Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 31. januar 2004 kl 18.30 Veddemålet

På vidda

Søskenbarna Siw, Sigge Katta og Jarle lurer de to dumme kidnapperne sine og setter av gårde for å rekke toget til Finnmark (Foto: Nordisk Film)
Søskenbarna Siw, Sigge Katta og Jarle lurer de to dumme kidnapperne sine og setter av gårde for å rekke toget til Finnmark (Foto: Nordisk Film)
Etter å ha blitt kidnappet på togstasjonen er ungdommene nok en gang forhindret i å komme seg videre. Siw har trukket seg ut av gjengen, og det ser mørkt ut for de tre andre.

Men skjebnen er på Sigge, Katta og Jarles side. De dumme kidnapperne er lette å lure, og jammen kommer ikke Siw også på bedre tanker. Nå går turen nordover for å fiske røye.

Når fedrene finner ut at barna sitter på toget til Finnmark, blir de bleke – dette hadde de ikke regnet med!

Aldri mer gutter
Etter at det er blitt slutt med kjæresten, sverger Siw på at hun aldri skal så mye som blunke til en gutt igjen. Snart befinner de seg langt ut på vidda i Finnmark, men da skal Siws guttetekke vise seg å bli lønnsomt for alle sammen.

Likevel er det Niklas som blir utsatt for mest dramatikk denne gangen, når kampen om å vinne veddemålet stadig krever mer av de tøffe ungdommene.

Om serien
Siw (15), Sigge (10), Katta (13) og Jarle (14) er søskenbarn, og nå er de på sommerferie sammen med foreldrene sine på Sørlandet. En dag oppdager de et mystisk vrak på sjøbunnen, men finner ut at de trenger skikkelig dykkerutstyr for å utforske vraket ordentlig.

Det blir en stor krangel om fedrene skal gi barna et skikkelig dykkerkurs. Resultatet blir et veddemål utenom det vanlige. Fedrene lover å avlyse alle fiskeplanene sine og heller hjelpe til med dykkingen dersom ungdommene klarer å fiske seks fiskeslag til "Oldemors Fiskesuppe".

I suppen skal det være fisk fra forskjellige steder i Norge, Danmark og Sverige. Fedrene er skråsikre på at de fire ikke engang vil gå løs på oppdraget, men der tar de selvfølgelig feil!

Vi følger Siw, Sigge, Katta og Jarle på reisen gjennom Norden og blir med på utfordringer, hindringer, løsninger og fedrenes sabotering av det hele som stadig blir vanskeligere.

Norsk dramaserie for ungdom i seks deler
Nordisk film 2003
Regi: Thomas Kaiser
I rollene: William Svedberg, Sally Frejrud Carlsson, Ingrid Unnur Giæver, Niklas James Knudsen, Guri Johnsen, Gisken Armand, Peter Andersson og Michael Nyquist
Prosjektleder i NRK: Kirsti Asskildt
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97