Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. juli 2013 kl 20.10 Kronprins Haakon - veien til et kongerike

Veien til et kongerike


Kronprins Haakon – Veien til et kongerike
I anledning sin førtiårsdag setter kronprins Haakon seg på trappa foran Slottet en tidlig maimorgen. Han tenker høyt og uredd om monarkidebatten, om valgene som førte ham ut i verden og hjem igjen til kjærligheten, og om opplevelsen av å velge sin egen vei selv om veien allerede er utstaket.


Kronprins Haakon fyller 40 år den 20. juli. I den forbindelse har kronprinsen tatt NRK og programleder Hans Olav Brenner med på reiser til steder som har betydd mye for ham. Dette fører dem til et utfaset krigsskip i Horten, til Berkeley-universitetet i California og til hytta i Nore og Uvdal, der kronprinsparet har skapt sitt eget fristed.

Rammen om programmet er et intervju på trappa utenfor Slottet i Oslo. Det er et sted kronprinsen aldri har sittet, men sett ned på fra sin opphøyde og ikoniske plass på slottsbalkongen. Her setter kronprinsen seg nå ned med en kopp kaffe. For første gang deler han sine følelser og tanker om sin skjebne, sitt liv, forholdet mellom plikten og lysten, og om den gangen han følte han satte monarkiet i Norge på spill.

Et unikt og historisk portrett av Norges neste konge.

Prosjektleder: Chris Foss
Producer: Jan Palmers
Programleder: Hans Olav Brenner
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no / 41 42 88 00
TV-seere kan kontakte NRKs Publikumsservice / 815 65 900