Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. september 2012 kl 19.45 Forbrukerinspektørene

Er kjøttet egentlig røkt?


Trodde du at røkt kjøtt var røkt? I kveldens FBI får du se hvordan røyking av kjøttprodukter faktisk foregår.

To store produsenter åpner dørene for Marit Evertsen Grimstad og viser hvordan de dusjer og sprayer kjøttet med røykaroma. Dette er helt vanlig i bransjen og det aller meste av det forbrukerne oppfatter som røkt, er altså dusjet med flytende røykaroma.

Men er det helt greit å kalle det røyka, når kjøttet aldri har vært i nærheten av bål eller røyk?


Om serien
Forbrukerinspektørene avslører jukset og gjør deg til en bedre forbruker. Programledere er Martin Giæver, Marit Evertsen Grimstad og Christian Strand.


Forbrukerprogram 2012
Programledere: Martin Giæver, Marit Evertsen Grimstad og Christian Strand.
Presseansvarlig: Nathalie Sprus, 23 04 45 75/909 42 708
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900