Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. juni 2013 kl 22.30 Monroe

Britisk sykehusdrama

Møt Gabriel Monroe, britenes svar på Dr. House! Monroe er nevrokirurg og vant til å ta sjanser med andres liv. Han er lidenskapelig, arrogant og genial på sitt felt. Men utenfor operasjonssalen er han oppe i en storm av følelser og kaos.

James Nesbitt, kjent fra "Kalde føtter" og "The Hobbit", spiller tittelrollen i "Monroe". Den britiske serien er satt opp med to sesonger à 6 episoder på NRK.

Monroe er en briljant, morsom og sjarmerende fyr, med et ego som tar mye plass. For pasientene er han den mest betydningsfulle personen i universet, mannen som kan forandre livet deres for alltid.

Konflikter
På hjemmebane er ting i ferd med å falle fra hverandre for ektemannen og familiefaren Monroe. Etter over 20 års ekteskap begynner kona å få nok. Han er også i stadig konflikt med en av sine kolleger, den iskalde og dyktige hjertekirurgen Jenny Bremner (Sarah Parish).

Monroes anestesisykepleier, Lawrence Shepherd (Tom Riley), er også hans beste venn. Sammen gjør de sitt beste for å avdekke Jennys sans for humor, noe som er lettere sagt enn gjort.

Når konfliktene på hjemmebane og maktkampen på sykehuset eskaplerer, begynner Monroes profesjonelle trygghet å bli truet. Kan kirurgteamet sette sine personlige følelser til side når katastrofen truer? Alt har en tendens til å bli personlig når livet står på spill.

Britisk dramaserie
Produksjon: Mammoth Screen for ITV (2010-2012)
I rollene: James Nesbitt, Sarah Parish, Tom Riley, Manjinder Virk, Luke Allen-Gale, Susan Lynch m.fl.
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 414 28 800
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900