Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 25. april 2008 kl 23.00 Film: Kontroll

Drap i undergrunnen

Filmen er full av flotte scener fra Budapests metrosystem.
 (Foto: Café Film, Bonfire)
Filmen er full av flotte scener fra Budapests metrosystem. (Foto: Café Film, Bonfire)
Det er natt i Budapest. Vi befinner oss på metroen, en verden som adskilt fra "der oppe". Det er et mildt sagt skremmede sted, for her er togførerne beruset, de som overvåker systemet, er fascister og billettkontrollørene bøller. Dessuten går en mystisk drapsmann rundt i systemet.

Bulcsú, en av kontrollørene, vandrer forslått gjennom mørke tunneler i stadig kamp med sine indre demoner. Ting kan tyde på at han har en fortid han prøver å flykte fra, og han kommer til stadighet i klammeri med både de reisende og sine kolleger.

Det er håp for Bulscú
Vendepunktet i historien kommer når Bulscu møter Balka, en vakker ung kvinne som reiser rundt på undergrunnen iført bjørnekostyme. Hun viser seg å kunne bli det lyspunktet Bulcsú trenger for å finne veien ut av tunnelen, både i mental og praktisk betydning.

Har vunnet mange priser
Denne surrealistiske thriller-komedien har vært en stor suksess i Ungarn. Filmen har fått en rekke priser, bl.a. ungdomsprisen (Prix de la Jeunesse) fra filmfestivalen i Cannes, juryprisen fra Chicago-festivalen, beste regissør fra København-festivalen, beste film fra Kiev-festivalen og publikumsprisen fra Warszawa-festivalen.


Ungarsk thriller (2004)
Produsert av Café Film, Bonfire
Regi Nimród Antal
I rollene: Sandor Csanyi, Zoltan Mucsi, Sandor Badar og Csaba Pindroch
Kontaktperson: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50 / 99 79 77 43
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no