Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. november 2007 kl 22.05 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Fotball-liv på spill

Wetherton vinner serien, turnébussen havner i en mystisk ulykke og Dalziel og Pascoe får saken. (Foto: BBC)
Wetherton vinner serien, turnébussen havner i en mystisk ulykke og Dalziel og Pascoe får saken. (Foto: BBC)
Tette familiebånd, hemmeligheter feid under teppet, dekkhistorier, forelderansvar på avveie…og kampen om ledelsen i serien for fotballaget The Wetherton Wanderers. Det koker over, noen forsøker å ta livet av spillerne, og det blir opp til Dalziel og Pascoe å gi rødt kort til den skyldige.

Sammen med sponsorer og supportere feirer The Wetherton Wanderers lederskapet i serien. Men festen blir kort da turnébussen full av spillere stopper midt på en jernbaneovergang. Toget som kommer, deler bussen i to. Med tragiske følger.

Forsvunnet bussjåfør
Dalziel og Pascoe dukker opp på ulykkesstedet. Føreren av bussen er forsvunnet i nattemørket, mange er hardt skadd, flere er døde – blant dem klubbens manager.

I jakten på den forsvunne bussjåføren finner Dalziel og Pascoe ut at vedkommende hadde stjålet identifikasjonspapirer og sertifikat fra en mann i busselskapet. De kommer på sporet av en viss Ben Hawkins som i mange år var en framtredende Wetherton-fan. Hawkins opplevde å få sin datter stukket i hjel med kniv under tribunebråk på en Wetherton-kamp.

Kan Hawkins være mannen som stjal bussertifikatet og ID-kortet og ønsket hevn over Wethertons fotballag?

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelige hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 10
Kveldens episode: Glory Days
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel) og Colin Buchanan (Peter Pascoe)
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()
LENKER
  • Les mer