Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 28. juli 2007 kl 21.10 Niern: De blå ulvene

Pelle og Proffen på sporet i København

Fattern (Viggo Jønsberg) har reist til København med en ung kvinne (Petronella Barker). (Foto: Filmkameratene)
Fattern (Viggo Jønsberg) har reist til København med en ung kvinne (Petronella Barker). (Foto: Filmkameratene)
Aktivistgruppen De blå ulvene har skadet Proffens mamma i en bilkollisjon. Proffen jakter intenst på ungdommene, men denne gangen er det tungt å få med seg Pelle. Kameraten har nemlig nok med sine egne problemer etter at fatter har stukket av til København med en ung jente.

En gjeng maskerte ungdommer har gjort et brekk i en pelsbutikk og sprayet ned butikken med slagord mot dyreplageri og salg av pels. I fluktforsøket kolliderer de med en uskyldig kvinne - Proffens mor. Hun mottar en unnskyldning i form av en blomsterbukett på sykehuset, og den er undertegnet med "De Blå Ulvene". For Proffen er dette er åpenbart spor i en sak han er fast bestemt på å løse.

Samme dag har fatter sitt offisielle "gjennombrudd" som kunstner. I galleriet legger Pelle merke til at han blir oppsøkt av en ung, mystisk og vakker kvinne. De påfølgende dagene oppfører han seg så fjernt og tilsynelatende uinteressert at Pelle spør mutter rett ut om de skal skilles, noe hun hardnakket nekter for.

Den kaotiske situasjonen hjemme gjør at Pelle ikke fikser å bli like entusiastisk som Proffen i hans jakt på de mystiske Blå Ulvene. Noe som i sin tur gjør Proffen forbannet over kameratens svik. Og nettopp da Pelle ser at både vennskapet med Proffen og forholdene hjemme smuldrer opp, forsvinner plutselig fatter. Han er søkk vekk - stukket av til København med den unge kvinnen. Pelle og Proffen kaster seg på sporet av fatter til Køben for å ta et skikkelig oppgjør, uvitende om at de samtidig styrer mot en løsning av mysteriet med De blå ulvene.

"De Blå ulvene" er den tredje filmatiseringen av Ingvar Ambjørnsens bestselgere om Pelle og Proffen.

Norsk ungdomsfilm (1993)
Produsert av: Filmkameratene
Regi: Morten Kolstad
Originaltittel: "De blå ulvene"
Med Håvard Bakke (Pelle), Tommy Karlsen (Proffen), Helle Beck Figenschow (Lena); Viggo Jønsberg (fatter) og Brit Elisabeth Haagensli (mutter) mfl.
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no