Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 5. april 2011 kl 22.10 True Blood

Redsel, frieri og tilbakeblikk


Etter å ha kommet seg ut av varulvbaren uten skade, blir Sookie med Alcide på et møte med flokklederen hans. Mannen har lite å tilby dem, og Sookie tror at han er akkurat så redd som alle andre for det som skjer.

Tara er fremdeles fange hos Franklin, og han frir til henne – et forhold som ville medføre at hun blir en vampyr.

Eric besøker Russell, Kongen av Mississippi, for å få hjelp, og for å få ham til å innrømme at han har formet Bill til å selge vampyrblod. Han finner også noe hos Russell som minner ham på et møte de har hatt for flere hundre år siden.

Om serien
True Blood forteller historien om Sookie, en servitrise med telepatiske evner, som er trollbundet av den nå 173-årgamle vampyren Bill Compton. Den amerikanske suksesserien tar oss med til en nær fremtid da vampyrer har kommet ut av kistene sine. Takket være oppfinnelsen av masseprodusert syntetisk blod trenger de ikke lenger å ty til mennesker for å få dosen sin. Dermed kan de gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker.

Handlingen foregår i den fiktive byen Bon Temps i Louisiana. Her møter vi mange av Sookies gode hjelpere (og fiender), blant annet hennes bror Jason, sjefen hennes Sam Merlotte, bestevenninnen Tara Thornton, Taras fetter Lafayette, detektiven Andy Bellefleur, vampyr-politimannen Eric Northman og tenåringsvampyren Jessica.

Bloddryppende fra Alan Ball
"Six Feet Under"-skaper Alan Balls "True Blood" vampyrserie har bitt kraftig fra seg på de amerikanske seermålingene - den er blitt HBOs mest sette serie siden "The Sopranos". Anna Paquin har vunnet en Golden Globe for rollen som Sookie. "True Blood" er basert på Charlaine Harris sine bøker om relasjoner mellom vampyrer og mennesker.

Dette er andre episode 5 av i alt 12 episoder

Amerikansk dramaserie fra 2009. Sesong 3. 12 episoder
Produsert av HBO
Originaltittel: True Blood
Kveldens episode: Trouble
Med Anna Paquin (Sookie), Stephen Moyer (Bill Compton), Ryan Kwanten (Jason),
Rutina Wesley (Tara Thornton), Alexander Skarsgård (Eric Northman), Sam Trammell (Sam Merlotte), Nelsan Ellis (Lafayette), Chris Bauer (Andy Bellefleur), Evan Rachel Wood (Sophie-Ann), Deborah Ann Woll (Jessica), Grant Bowler (Cooter), Lindsay Pulsipher (Crystal) Kristin Bauer som Pam, m.fl.
Manus og regi: Alan Ball (18 år)
Kontaktadresse for presse, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900