Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 17. juli 1999 kl 21.00 Klassiske rockealbum

Klassiske rockealbum (t)

NRK2 lørdag 17. juli kl 21.00
Klassiske rockealbum

The Grateful Dead
I serien om klassisk rock skal det i kveld handle om den legendariske gruppen The Grateful Dead, deres musikk og livsstil. Musikken deres er omtalt som en lang, improviserende vandring, og hærskaren av trofaste fans kaller seg \"Deadheads\".
Programmet ser på spennet mellom albumet \"Anthem of the Sun\" fra 1968 og \"American Beauty\" fra 1970. Vi blir med og ser på flersporsteknikken i studio sammen med bandmedlemmene Phil Lesh, Bob Weir og Mickey Hart.
Vi får innblikk i kompliserte innspillingsteknikker og The Deads eksperimenter med psykedeliske virkemidler. Det best kjente sporet er \"Ripple\", som Jerry Garcia synger. Andre store låter inkluderer \"Box of Rain\" og den utrolig triste \"Attics of my Life\".

Ukjente arkivopptak
Vi får se endel hittil usette, private filmopptak fra The Grateful Deads egne arkiv. Vi får også intervjuer med medlemmer av bandet, blant andre tekstforfatteren Robert Hunter og gjestemusikere fra albumet som for eksempel mandolinspilleren David Grisman og pianisten Tom Constanten.
Vi møter også den legendariske David Crosby fra Crosby, Stills & Nash.

NRK2 lørdag kl 21.00
Tidligere sendt 27.6.99

Amerikansk produksjon
Originaltittel: The Grateful Dead - Anthem to Beauty
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83