Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 11. februar 2002 kl 20.55 Niern: Hemnen er søt

Romantiske forviklinger


To forsmådde elskere går sammen om å spionere på sine tidligere kjærester. Den ene vil ha revansje for å ha blitt dumpet, mens den andre vil ha kjæresten sin tilbake. Når så skjebnen til disse fire kobles sammen, er det duket for både romantikk og komikk.

Astronomen Sam (Matthew Broderick) bor i en liten amerikansk by i midtvesten og er en naiv romantiker. Maggie (Meg Ryan) er fotograf og kunstner, bosatt i New York, verdensvant og kynisk. Tilfeldighetene fører disse to diametralt motsatte personlighetene sammen. Det de har til felles er en besettelse når det gjelder deres respektive ekskjærester som nå lever lykkelig sammen i en romantisk leilighet i Soho.

Ny allianse
Sam vil gjøre hva som helst for å få tilbake Linda (Kelly Preston), hans barndomskjæreste og eneste kjærlighet. Maggie på sin side er villig til å gjøre hva som helst for å hevne seg på Anton (Tcheky Karyo), hennes franske elsker og tidligere forlovede. Når så Sam og Maggie møtes i New York mens de begge spionerer på det samme kjærlighetsredet, oppstår en uvanlig allianse. Maggie overbeviser en motvillig Sam om at den eneste måten å få Linda tilbake på, er å ydmyke Anton og ødelegge hans liv.

Mens Linda og Anton lever i lykkelig uvitenhet om denne sammensvergelsen, setter Sam og Maggie i gang sin djevelske plan om infiltrasjon og hevn. Men uvisst av hvilken grunn får de etter hvert problemer med å holde seg til den oppsatte planen. Og forholdet mellom filmens fire hovedpersoner utvikler seg i en retning ingen av dem kunne ha forestilt seg.

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Addicted to Love
Regi: Griffin Dunne
Med bl.a. Meg Ryan og Matthew Broderick
Pressekontakt Anna-Marie Normann,tlf. 23 04 78 53

Bilder
1. Maggie (Meg Ryan) og Sam (Matthew Broderick) møtes tilfeldig mens de spionerer på sine respektive ekskjærester. De har svært ulike motiver for sin aktivitet.
2. Meg Ryan spiller den forsmådde Maggie i den romantiske komedien "Hemnen er søt".
3. Matthew Broderick spiller Sam som desperat ønsker å vinne tilbake sin ungdomskjæreste.
4. Linda (Kelly Preston) og Anton (Tcheky Karyo) er uvitende om det spillet deres tidligere kjærester har satt i gang.