Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. mai 2000 kl 20.00 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)

NRK1 mandag 29. mai kl 20.00
Svenske hjarte (6:20)

Henrik slites mellom to kvinner

Kristina har endelig fortalt Henrik at hun er gravid, og han er rasende. Han hadde bestemt seg for å gifte seg med Elisabeth, men nå vet han ikke lenger om hun vil. Hun på sin side er fortvilet over Torsten. Han er rammet av slag, og Elisabeth klandrer seg selv og den siste tids hendelser for tragedien.

Henrik må for alvor ta avgjørelsen om hvem av de to kvinnene han vil ha. Det blir plutselig lettere når Elisabeth bestemmer seg for å pleie Torsten hjemme i stedet for å flytte sammen med Henrik.

Hos Hellen og Börje er lykken fullkommen. Börje går inn for farsrollen med hud og hår, og Hellen skjønner at hun har tatt den riktige beslutningen. Selv om det var vanskelig å pleie Olle hjemme i starten, begynner rutinene nå å falle på plass, og hele familien tar i et tak for det siste tilskuddet på stammen.

Marianne er også lykkelig. Hun er svært forelsket i Tomas, og han viser stadig sterkere følelser for henne. Dette får Marianne bevis for når han ber henne selge huset og flytte inn hos han.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også Lasse (Torbjörn Stockenborn) og Susanne (Tone Helly-Hansen), et ungt karrierepar, og Marianne (Agneta Danielsson) som jobber som frisør.

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18