Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 10. oktober 2000 kl 19.30 Hjemmefronten

Hjemmefronten (ttv)

NRK2 tirsdag 10. oktober kl 19.30
Hjemmefronten (2:12)

Til barnas beste

Hovedtema for kveldens sending er \"barnas beste\". Dessuten skal vi få bli med på samlivskurs, og Anna Wahlgren forteller om hva som er typisk for ettåringen.
Patrick er tre måneder gammel og miljøaktivist. Han er ofte sammen med mamma Lisa Frøyland på møter og demonstrasjoner. I november skal han på sitt aller første Europa-årsmøte til partiet De Grønne.
Andre unger har foreldre som dropper alt når de får barn, og gjør hjemmet til et lunt lite rede. Som for eksempel barna til Anita Winther. Hjemme hos familien Winther skjer alt til faste tider, og alle gjør alt sammen. Disse to mødrene er svært forskjellige, men ønsker det samme, nemlig \"barnas beste\". Pedagog Stein Erik Ulvund kommer for å fortelle foreldre hvilke fallgruver som finnes i jakten på barnas beste, og hvordan de kan unngås.

Gro Dahle og Anna Wahlgren
Forfatteren Gro Dahle er minst like kjent for sine hjemmelagde morsmelkvafler som for bøkene hun skriver. Hun kommer til Hjemmefronten med mannen hun lager både barnebøker og barn sammen med, ektemannen Svein Nyhus.

Anna Wahlgren lagde sine ni barn på gamlemåten. I dag forteller hun deg alt du trenger å vite om ettåringen.

I det siste har vi hørt om undersøkelser som viser at skilsmissebarn får større problemer enn andre barn, men det er også lansert undersøkelser som viser det motsatte. Selv om veldig mange skiller seg, anstrenger de fleste seg ekstra for å få forholdet til å fungere når det er barn med i bildet. Hjemmefronten har fulgt et par på samlivskurs.

For en uke siden startet vi opp dokudramaet om familien Smedplass fra Ytteren i Nordland. Med fem døtre i tillegg til mor og far, blir det aldri kjedelig. Fra første episode husker vi at far dro på kurs mens mor var alene hjemme og ryddet opp i alt fra bleiekatastrofer til feber. I dag får vi se hvordan det går med feberen til Astrid. Dessuten får du gode tips om hva du kan gjøre når datterens mobiltelefonregning minner om overskridelsene på den nye operaen.

Et av Hjemmefrontens mål er å gjøre det litt enklere å være foreldre. Derfor presenteres i hvert program \"dingser\" eller oppfinnelser du kanskje ikke har hørt om før. I dag skal det handle om et par ting som en svensk dame ved navn Åsa Ring fant opp da datteren Isabelle nektet å drikke av tåteflaska.

Om serien
I en serie på 12 programmer setter NRK2 fokus på barnefamilienes hverdagssituasjoner. \"Hjemmefronten\" er et magasin som tar opp små og store spørsmål som foreldre er opptatt av på en konkret, uforutsigbar og fornøyelig måte, og er det eneste programmet på norsk fjernsyn som i sin helhet er viet temaet foreldre og barn. Programleder Danny Julio Pellicer tar utfordringen med å presentere barnefamiliens mange dilemmaer og dimensjoner.

- Vi vil presentere hverdagsdilemmaer, men samtidig forsøke å gjenspeile at det er både morsomt og hyggelig å ha barn, ikke bare fokusere på den problematiske og strevsomme siden ved foreldrerollen, sier Pellicer. I \"Hjemmefronten\" presenterer han situasjoner som foreldre og barn vil kjenne seg igjen i.

Forfatteren av \"Den Store Barneboken\" og nibarnsmoren Anna Wahlgren er fast kåsør for programserien.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Egenproduksjon fra NRK Troms
Programleder Danny Julio Pellicer
Prosjektleder: Sylvi Inez Liljegren
Regi: Morten Johansen
Internettadresse: hjemmefronten@nrk.no
Pressekontakt. Siri G. Meyer, tlf. 23048123, (siri.gronning.meyer@nrk.no)