Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 17. januar 2006 kl 21.25 Lov og orden: New York

Å avverge terror

Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i
Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
En forelsket amerikansk ungpike, en sjarmerende araber med et militant rulleblad og en skipslast eksplosiver utgjør den farlige miksen i ukens episode av "Lov og orden."

Leslie Dornan får hysterisk anfall da hun låser seg inn og oppdager at kjæresten hennes har stukket sin vei. Etter flere paniske telefonsamtaler med ham, forsvinner hun. Da Leslies foreldre forsøker å finne henne neste dag, er hun borte.

Bestevenninnen
Leslie er datter av en tidligere politimann, en vel ansett mann i New Yorks politistyrke. Goren og Eames blir satt på saken. De avhører Leslies beste venninne, som forteller at den forsvunne jenta ble kjent med araberen Ali Al-Javad via internett.

Bestevenninnen kan også opplyse om en mystisk skipslast tvers over sundet i New Jersey. Prøver fra en container i lasten viser at den er full av eksplosiver. Det viser seg også at Al-Javad har forlatt USA.

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "The pilgrim"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57