Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. desember 2010 kl 15.35 Film: Solan, Ludvig og Gurin med reverompa

Animerte kjenninger


Fjøsnissen Gurin er en snill liten fyr, men kan ikke la være å fare med revestreker. Som straff våkner han en dag med revehale, og blir selvfølgelig latterliggjort av de andre. Nå er det Gurin sin tur til å oppleve hvordan det er å bli gjort narr av.

Selv om revehalen varmer godt om vinteren oppe i Alvdal, gjør Gurin alt han kan for å bli kvitt den, men til ingen nytte.

På Oslos beste får enkefru Stengenføhn-Gnad høre om Gurin med revehalen, og hun ser straks sitt snitt til å skaffe seg en flott revestola. Hun forsøker å engasjere privatdetektiv Solan Gundersen, men han nekter.

Revehalejakt
Solan bestemmer seg for å oppsøke Gurin for å advare ham, og får hjelp av Reodor Felgen som konstruerer Revehaledetektoren - som til og med har ekstra rakettmotor.

Enkefru Stengenføhn-Gnad lar seg ikke vippe av pinnen så lett, og det blir en vill jakt etter revehalen på bakken og i lufta.

Historisk
Da filmen hadde norgespremiere i 1998, ble den også en del av norsk filmhistorie. Dette er den første norske helaftens tegnefilm som er laget. Rundt femti tegnere har vært involvert, og et team på hundre personer står bak det ferdige produktet.

Kjell Aukrust skrev selv filmmanuset sammen med Vibeke Idsøe.

Norsk tegnefilm fra 1998 basert på Kjell Aukrusts prisbelønte bok
Regi: Nille Tystad og John M. Jacobsen
Stemmer: Wenche Foss, Grethe Kausland, Toralv Maurstad, Helge Reiss, Frank Robert, Pia Bogli, Bjørn Jenseg og Anders Hatlo
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf: 414 28 800
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice tlf 815 65 900
Publikumssevice