Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 2. juli 2000 kl 21.00 Den rike mannens kone

Den rike mannens kone (t)


NRK2 søndag 2. juli kl 21.00
Den rike mannens kone

Familiethriller i Hitchcock- stil

Josie Potenza har tilsynelatende alt hun kan ønske seg; et flott hjem, et liv i luksus - og en rik mann. Alt får en brå slutt når ektemannen Tony brutalt blir myrdet. Siden Josie er den som på papiret har mest å vinne på tragedien, mistenker politiet henne for å stå bak drapet. Men det er bare begynnelsen på Josies prøvelser.

Josie, som spilles av Halle Berry, hadde det heller ikke lett før ektemannen ble myrdet. For bak den glitrende fasaden skjulte det seg både konemishandling, alkoholisme og utroskap. Også Josie hadde sine sidesprang, men hun ønsket likevel å redde ekteskapet. Hun hadde derfor foreslått for Tony (Christopher McDonald) at de skulle ta en alkoholfri ferie. Ektemannen hadde gått med på det, men de har bare så vidt kommet fram til feriestedet før han blir kalt tilbake til jobben.

Farlig bekjentskap
Sint og ensom finner Josie veien til nærmeste bar. Her treffer hun forståelsesfulle Cole Wilson (Peter Greene). Det hun ikke vet er at han i virkeligheten er en psykotisk, tidligere straffedømt. Etter å ha hørt Josies beretning om ekteskapsproblemene, tilbyr han seg å drepe Tony. Forskrekket avslår hun tilbudet. Like etterpå blir likevel Tony myrdet. Dermed kan Josie komme til å bli dollarmillionær.

Mord og utpressing
En avtale som ble inngått mellom Josie og Tony Potenza før de giftet seg, fastslo at Josie ikke ville ha fått med seg en dollar hvis ekteskapet ble oppløst. Det gjør at politiet får mistanke om at Josie kan stå bak drapet på ektemannen. Samtidig blir Josie utsatt for pengeutpressing av den \"forståelsesfulle\" Cole Wilson. I tillegg prøver også Josies elsker Jake (Clive Owen) og hans bedratte hustru Nora (Clea Lewis) å utnytte hennes ulykke.

Men er Josie virkelig helt uskyldsren, eller kan det tenkes at hun kynisk har lagt forholdene til rette for å kunne innkassere gevinsten ved ektemannens død?

NRK2 søndag kl 21.00

Bilder
1. Ekteparet Josie og Tony Potenza spilles av Halle Berry og Christopher McDonald. (Foto: Ron Batzdorff)

2. I rollen som utpresseren Cole Wilson møter vi Peter Greene. (Foto: Ron Batzdorff)

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1996)
Originaltittel: The Rich Man\'s Wife
Regi: Amy Holden Jones
I rollene: Halle Berry, Christopher McDonald, Clive Owen og Peter Greene

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41