Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 18. februar 2009 kl 20.10 Spekter: Hvorfor sliter guttene?

Gutter som sliter

Christine Præsttun er programleder i Spekter. (Foto: Ole Kaland/NRK)
Christine Præsttun er programleder i Spekter. (Foto: Ole Kaland/NRK)
NRK2 inviterer til temakveld om pøbelgutter, hvor startskuddet går i Spekter. En gutteklase fra videregående skole har fått et videokamera. Resultatet får du se i kveld.

En av tre elever i videregående skole slutter eller stryker. De fleste er gutter, og flere av dem havner borti gjenger og rus.

Pøbelprosjekt
Skulking, slåssing og hærverk er en del av skolehverdagen til norske gutter, og mange faller av. Hvorfor er det slik, og hvorfor blir så mange av dem pøbler? Bakgrunnsmagasinet Spekter ser på om samfunnet stiller urimelige krav til guttene.

Redaksjonen har også vært i Stavanger og snakket med to av guttene som er med i Pøbelprosjektet til Eddie Eidsvåg. De forteller om en kaotisk oppvekst, fedre som svikter, brutalitet og skulking. Øverst på ønskelista står et nytt liv.

Norges pøbelgutter blir viet en hel kveld på NRK2. Etter Spekter blir det tv-premiere på filmen Respekt, hvor Johannes Joner har regi. Deretter kastes ballen over til Christian Strand, som også tar opp temaet i programmet I kveld.

Hvorfor og hvordan
Spekter er et annerledes magasinprogram. Gjennom 50 minutter foretar programleder Christine Præsttun et dypdykk i aktuelle temaer og forsøker å finne ut ’hvorfor’ og ’hvordan’. I Spekter møter du gjester, og et panel med representanter fra ulike yrkesgrupper målbærer folkets røst.

Magasinprogram, egenproduksjon for NRK (2008)
Programleder: Christine Præsttun
Prosjektleder: Eva Midttun Leira
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no