Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. september 2008 kl 19.55 Kvitt eller dobbelt

Dobbel pengepremie og kvitt i duellen

Nadia Hasnaoui er programleder i Kvitt eller dobbelt.(Foto: Anne Liv Ekroll).
Nadia Hasnaoui er programleder i Kvitt eller dobbelt.(Foto: Anne Liv Ekroll).
Kvitt eller dobbelt er tilbake, nå på selveste lørdagskvelden. Programmet har også fått noen nye elementer, i år har vi deltakere i alle aldre og det er også duket for en Kvitt eller dobbelt-duell, i tillegg er hovedpremien på 48 000 kr doblet til 96 000.

Det kan bli både moro og spennende når en av Norges største humorister, Harald Eia, er fagdommer i emnet Monty Pythons Flying Circus. Ingrid Olavsdatter Rongen (17 år) fra Kabelvåg ble interessert i Monty Python gjennom broren sin, men hun har også noen venner hun kan diskutere emnet med. Favorittskuespilleren er John Cleese. I kveld er det Harald Eia som er fagdommer når Ingrid Olavsdatter Rongen skal teste sine kunnskaper.

Nye elementer
Nytt av året er duellen, dvs at to kandidater duellerer i samme tema om å få bli med videre i kvitt eller dobbelt. Den kandidaten som har flest riktige svar, er den kandidaten som får bli med videre i kunnskapskonkurransen, den som har færrest riktige ryker umiddelbart ut. Det kommer ikke til å bli en duell i hvert eneste program, men det er til sammen 8 temaer det skal duelleres i, bla fotball VM, Olsenbanden og Eurovision Song Contest.

Premien er i år dobbelt så stor, 96 000 kr. Innholdet er mangfoldig, vi skal innom alt fra Monty Python, via norske mynter til romkappløpet. Det er en fagdommer for hvert tema. I tillegg er Merete Smith hoveddommer. Merete Smith er generalsekretær i Advokatforeningen. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

Om programmet
"Kvitt eller dobbelt" gikk første gang i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden for voksne så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder. I 2006 og 2007 ble Kvitt eller dobbelt igjen en seersuksess, denne gangen med Nadia Hasnaoui som er programleder i studio.

Egenprodusert underholdning (2008)
Programledere: Nadia Hasnaoui
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Karoline Berg, 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Les mer