Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. januar 2008 kl 19.30 Puls

Lovverket svekker barnas sikkerhet

Helene Sandvig er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Helene Sandvig er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Barnevernet er hjelpeløse vitner til at barn lider, for lovverket hindrer handling. Dette er hovedsak i kveldens Puls.

Forsker Elisabeth Gordin Stang, Norsk senter for menneskerettigheter, mener lovverket vi har i dag hindrer barnevernet i å hjelpe barn som utsettes for omsorgssvikt. Lotte har snakket med barnevernet som bekrefter Gordin Stangs syn.

Problemet i dag er at barnevernet er avhengig av foreldrenes samtykke for å sette inn hjelpetiltak, f.eks tilsyn i hjemmet, barnehage, besøkshjem etc. Hvis ikke foreldrene vil samarbeide har ikke barnevernet noe de skulle ha sagt, og saken må henlegges. Gordin Stang er svært kritisk til at lovverket slik det er i dag dermed tar mer hensyn til foreldrene enn til barnet,. Dette svekker barnas rettsikkerhet, mener hun.

Hjelp til bedre kosthold
Deltakerne i Bedre Puls har mange utfordringer på veien mot bedre livsstil. Denne gangen skal de få førstehjelpsråd fra ernæringsekspert Kirsti Bjerkan når det gjelder å legge om kostholdet.

Geir har i mange år spist lunsj på bensinstasjoner, men finnes det sunnere alternativer her enn pølse med tilbehør? Jorid må passe på å spise skikkelig mat ofte nok, slik at hun unngår skapsnokingen. Hun får gode råd for hvordan hun skal få til det. Og Liv Tori og Carl Martin må legge om spisevanene sine. De får gode råd for hvordan det skal klare å bytte ut pizza, potetgull og snop med mat som gir mer krefter og overskudd.

Egenprodusert magasinprogram fra NRK Fakta
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder, Puls: Kjersti Mo
Kontaktperson, Puls: Hanne Fleischer, 23 04 91 77/92 46 42 37
Kontaktperson: Hilde Ljøen , tlf 23 04 72 36/95 70 11 47
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside