Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 2. juli 2009 kl 21.30 In Treatment

Uenige om abort

Amy (Embeth Davidtz) er gravid, men ønsker å ta abort (Foto: HBO Enterprises)
Amy (Embeth Davidtz) er gravid, men ønsker å ta abort (Foto: HBO Enterprises)
På torsdagene tar psykologen Paul imot et par i krise. Den ene kommer "alltid" for sent, den andre blir "alltid" hysterisk. Det småkranglende ekteparet, Jake og Amy, har diskutert i over tre uker om Amy skal ta abort eller ikke.

Men psykologen Paul skal som terapeut ikke ta standpunkt til valget de må ta. Hans oppgave er å gi ekteparet en sjanse til å bli konfrontert med de følelsene de har og selv finne ut hva de skal gjøre eller ikke.

Om serien
In Treatment er basert på en israelsk suksess og vises hver kveld, fra mandag til fredag på NRK2. Den handler om terapeuten som hjelper alle andre, bortsett fra seg selv. Vi er blitt foreskrevet å møte opp i 5 X 9 uker, - som fluer på veggen, hos doktor Paul Weston. En omsorgsfull, skarp psykoanalytiker, som selv lever i et elendig ekteskap.

Hver mandag må Dr. Paul ta på seg et "kyskhetsbelte" for å beskytte seg mot vakre Laura, en pasient som forelsker seg i ham, - pluss nesten alle menn hun treffer.

På tirsdagene kommer Alex, en arrogant marinepilot som strever med sine opprivende krigserfaringer og sitt raknende ekteskap.

Onsdagene er satt av til den defensive tenåringsjenta, Sophie, som driver med idrett og har et alt for nært forhold til den mannlige treneren sin.

På torsdagene er det ekteparet Amy og Jake som sitter i sofaen. De kan rett og slett ikke fordra hverandre, for å si det mildt. Så, på fredagene, tar dr. Weston av seg analytikerhatten og blir bare Paul, som går i terapi hos sin gamle mentor, Gina. Til sammen blir dette et herlig såpebrygg av intriger som Paul får oss til å tro han kan ordne opp i.

Mottakelsen serien fikk i den amerikanske pressen var overveldende: - Det er umulig å forestille seg å skulle se en så følelsesmessig utmattende serie i ni uker, kveld etter kveld. Men på den andre siden er skuespillerprestasjonene så ypperlige, at man kan gjøre verre ting enn å slippe disse fordervede personlighetene inn i stuen.

Episoden sendes i reprise fredag 3.juli. kl. 17.20

Amerikansk dramaserie (2008)
Manus og regi: Rodrigo Garcia,
I rollene: Gabriel Byrne og Embeth Davidtz
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900