Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. mars 2003 kl 19.55 Melodi Grand Prix 2003

Spennende finale i Spektrum

Øtstein Bahce skal lede årets Melodi Grand Prix fra Oslo Spektrums scene, mens Hege Tepstad skal rapportere fra green room (NRKfoto: Anne Liv Ekroll)
Øtstein Bahce skal lede årets Melodi Grand Prix fra Oslo Spektrums scene, mens Hege Tepstad skal rapportere fra green room (NRKfoto: Anne Liv Ekroll)
Etter et års tørke er det endelig duket for en ny musikalsk festkveld med Melodi Grand Prix på NRK. I år er Øystein Bache programleder i Oslo Spektrum, mens Hege Tepstad er hans makker i green room der artistene venter på tur.

Ved hjelp av tv-seernes telefonstemmer skal den beste av 12 melodier kåres. Det koster kr 4,50 per samtale. Kveldens vinner får dra til Riga 24. mai for å representere Norge i den europeiske finalen.

Pauseinnslaget er ved a capella-gruppen Cheezy Keys, som mange seere fikk stifte bekjentskap med i "Beat for beat" for noen uker siden.

MGP i flere kanaler
Melodi Grand Prix er i år en såkalt bi-medial sending. Nitimens reporter Hans Petter Jacobsen og Rune Alstedt er også på plass. De skal sende fra green room i Oslo Spektrum i tidsrommet kl 19.00 til kl 22.30, og holde P1’s lyttere godt oppdatert om hva som skjer i konkurransen, krydret med litt historikk fra tidligere Melodi Grand Prix-finaler.

– Når kveldens finalister står på scenen, tapper vi tv-lyden, sier Rune Alstedt, som kan fortelle at for første gang bryter ikke nyhetene inn kl 20.00. – Da er vi jo midt i første sang, sier Rune.

Tilstede i green room er også Rune Gokstad, som skal lage stemningsrapporter til programmet "Mellomspill" på NRK2. Det starter klokken 21.05. Innimellom intervjuer med folk bak scenen vil Gokstad kjøre en repetisjon av alle låtene. Han snakker med menneskene som sitter og tar imot telefonstemmer og gir seerne et inntrykk av hvor stor dimensjon det er på denne produksjonen i Oslo Spektrum.

Gokstad leder også et "Nachspiel" på samme kanal. Programmet starter klokken 22.15 og byr på høydepunkter fra konkurransen, intervjuer med vinnerne og programlederne og en masse løssluppen feiring. Han byr også på et "tabbe-bånd", som viser hva som har gått galt i tidligere Melodi Grand Prix-sendinger.

Det blir også en SMS-konkurransei nachspiel-sendingen. Man sender inn en tekstmelding, får tilsendt et spørsmål, sender svar tilbake, og den som svarer riktig, går videre og får et nytt spørsmål. Vinneren blir annonsert senere i programmet.

Og de som vil kan klikke seg inn på www.nrk.no/underholdning, og få med seg hele sendingen, både lyd og bilde.

1. mars kommer også en CD med alle Melodi Grand Prix-låtene, utgitt av NRK i samarbeid med Norwave.

Klikk deg inn på lenkene under for å se hvem som er årets finalister.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder Øystein Bache
Prosjektleder Stina Greaker, tlf: 23 04 74 96 / 93 42 31 66
Pressekontakter Sidsel Linden, tlf: 23 04 98 41 / 90 95 53 64 sidsel.linden@nrk.no
Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78 inger.larsen@nrk.no


LENKER
  • www.nrk.no/underholdning 


  • MER INFO:
  • Årets finalister A - F
  • Årets finalister G - L