Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. juli 2013 kl 20.00 Nordkalotten 365: Et år på tur med Lars Monsen

Siste vers på Nordkalotten

Et år på tur med Lars Monsen: Det ble tid til mange gode opplevelser på turen. (Foto: Lars Monsen).
Et år på tur med Lars Monsen: Det ble tid til mange gode opplevelser på turen. (Foto: Lars Monsen).
Den siste turen på Nordkalotten går til Enaresjøen i Nord-Finland. Ett år har gått så veldig fort, men turkameratene Lars og Foss er mette på mange gode naturopplevelser.

Enaresjøen er blant annet kjent fordi Finlands største ørret på 15 kg ble fisket her. Lars og Foss holder seg til den villeste delen av Enare, der det også er minst folk.

Det er ikke bare lett å padle i en liten kano her. Lars tar hensyn til sikkerheten, og padler helst inntil land. Enkelte dager ligger han værfast på grunn av for høye bølger.

På slutten av turen tilbringer Lars noen dager blant samene i Sevettijarvi for å bli kjent med lokalbefolkningens kultur og historie. Så går august mot slutten. Eventyret er slutt for denne gang.

Lars og Foss vender nesene mot sør, og takker for et helt år med glede og skiftende årstider på Nordkalotten.

Om serien
I denne serien realiserer Lars Monsen en drøm han har hatt siden han var guttunge: Å være ett år sammenhengende på tur nord for polarsirkelen i Norge, Sverige og Finland. Alene med kameraet som følgesvenn legger han ut på en unik reise.

Gjennom en 365 dagers tur på Nordkalotten har Lars Monsen sett årstidene skifte, han har padlet kano, vært på elgjakt, feiret julaften og nyttårsaften, sett snøen smelte og dagene og nettene bli lysere. Han har hatt et drømmeår ute i naturen, med seg selv og bikkja Foss som selskap.

Det er Lars Monsen selv som har filmet turen. Året på tur har også resultert i et nettprosjekt på www.nrk.no/monsen og en bok.

Serien er sendt tidligere.

Dokumentarserie fra NRK Underholdning (2007)
Foto: Lars Monsen
Regi: Eirik Sandberg Ingstad
Prosjektleder: Hasse Lindmo
Pressekontakt: Karoline Berg,23049486, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside