Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 8. februar 2010 kl 19.55 Top Gear

Autokunst

Nei, James mekker ikke bil, men lager kunst av bildeler i Top Gear. (Foto: BBC)
Nei, James mekker ikke bil, men lager kunst av bildeler i Top Gear. (Foto: BBC)
Jeremy, Richard og James vil bevise at biler kan være kunst. De overtar et galleri og fyller det opp med kunstverk som har noe motoraktig ved seg. Enkelte arbeider har de signert selv.

David Coulthard, kjent fra Formula 1, hjelper Jeremy med å skape et bilde ved hjelp av eksosen fra en Red Bull F1-bil pluss infrarød maling. James bygger en skulptur som består av bildeler, mens Richard maler et bilde for å hylle Constables berømte maleri, "The Hay Wain", med en viss autovri.

En publikumssuksess
For å poengtere at biler kan være mer populært enn tradisjonelle bilder, bestemmer programlederne seg for å klare å tiltrekke seg enda flere besøkende enn det galleriet pleier å ha. De setter i gang noen ganske uvanlige markedsføringstiltak, blant annet i en fotballklubb.

Noble M600
På testbanen kjører Jeremy en ny, britisk superbil; den sensasjonelt raske og sensasjonelt kostbare Noble M600.

Ukens Stjerne i Den Billige Bilen, er vinneren av Formula 1, Jenson Button.

Om serien
Top Gear byr på store utfordringer, kaos, biler, kjendiser og til og med en uventet overraskelse. Det er 32 år siden første program gikk på lufta og siden starten har dette utviklet seg til et underholdende program myntet på flere enn de som er spesielt opptatt av dekkmønster og sylindere. Fra å ha vært et rent forbrukerprogram er det nå fylt med ekstreme tester for å finne ut hva biler tåler, merkelige stunts og utspekulerte utfordringer.

De tre programlederne Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May har godt grep om sitt publikum. Jeremy er biljournalist og svært kontroversiell. Richard, med kallenavnet "Hamsteren", er velutdannet og en svært kjent programleder i Storbritannia - en ekte bilentusiast. Og James, skribenten med det lange håret, er litt av en nerd.

Britisk dokumentarserie.2009
Produsert av BBC
Originaltittel: Top Gear
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice