Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. januar 2009 kl 21.30 Life on Mars

Tatt av 70-tallet

Gene Hunt (Philip Glenister), Sam Tyler (John Simm) og Annie Cartwright (Liz White). (Foto: BBC)
Gene Hunt (Philip Glenister), Sam Tyler (John Simm) og Annie Cartwright (Liz White). (Foto: BBC)
Etterforsker Sam Tyler får verden snudd på hodet da han blir påkjørt under en desperat jakt på sin forlovedes drapsmann. Han havner i koma og våkner opp – i 1973.

Gang på gang forsøker Sam å vende tilbake til nåtiden, men uten å lykkes. Men så blir han involvert i en parallell sak fra 70-tallet. Kan det være nøkkelen tilbake? Og enda viktigere – kan det redde kjæresten fra å bli drept i 2006?

Om serien
Sam Tyler (John Simm) er en ambisiøs, ung kriminaletterforsker som jobber hardt for å holde gatene i Manchester trygge. Etter en alvorlig bilulykke blir verden snudd på hodet. Sam havner i koma og våkner opp i fortiden. Året er 1973 og Sam skjønner ingenting. Har han dratt tilbake i tid, er han i koma eller har han rett og slett blitt gal?

Life on Mars fikk Emmyprisen for beste dramaserie i 2006, og er blitt kjent som en unik, humoristisk og uimotståelig politiserie. Ved å ta en rollefigur ut av vår tid og kaste han rett inn i 70-tallet, får publikum en sjanse til å oppdage hva det er som gjør oss til dem vi er i dag.

Skitne arbeidsmetoder
Sam Tyler, kriminaletterforsker anno 2006, blir kastet på hodet inn i 1973. Plutselig jobber han under sjefsetterforsker Gene Hunt (Philip Glenister) – en skruppelløs mann som gjerne tyr til vold for å få løst sakene sine. En slik arbeidsmoral strider mot alt det Sam står for og legger i politiyrket. Når det viser seg at resten av etterforskningsteamet bruker lignende arbeidsmetoder, får Sam store samarbeidsproblemer.

Men plutselig havner Sam i et moralsk dilemma. Under en etterforskning av et drap med hans nye kollegaer finner han nemlig en mulig forbindelse til seriemorderen som drepte kjæresten hans. Hvis han ødelegger bevis i 1973, kan han da redde kjæresten sin i 2006? Men hva er virkeligheten – 1973 eller 2006?

Britisk politiserie fra BBC (2005)
Originaltittel: Life on Mars
Produsert av: Kudos Film & Television for BBC
I rollene bl.a.: John Simm (Sam Tyler), Philip Glenister (Gene Hunt), Liz White (Annie Cartwright), Dean Andrews (Ray Carling) og Marshall Lancaster (Chris Skelton).
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf. 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no