Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 3. juli 2010 kl 22.00 Huset Buddenbrook

En families fall


Basert på Thomas Manns nobelprisbelønte roman, "Buddenbrooks", kommer dette gripende fjernsynsdramaet i to deler. Vi følger skjebnen til tre generasjoner i en kjøpmannsfamilie i Nord-Tyskland.

"Huset Buddenbrook" handler i grove trekk om familien Buddenbrooks vei til toppen - og til bunnen. Romanen som serien er basert på, betraktes som et portrett av det tyske høyborgerskapet fra 1800-tallet og frem til begynnelsen av 1900-tallet.

I et samfunn som står foran store forandringer, blir familier og familieverdier nødt til å endre seg i takt med resten av verden. Personlige lengsler og ambisjoner som skulle ofres for bedriften og et større gode, truer nå med å knuse et familiedynasti som har vært kjennetegnet av utholdenhet, flid, og hardt arbeid.

Store rikdommer
Familien Buddenbrook har slått seg opp på salg av korn, og tredje generasjon forvalter enorme verdier. Thomas er villig til å fylle tomrommet etter patriarken, konsul Jean, og føre familiebedriften trygt gjennom de voldsomme endringene som kommer i samfunnet. Broren Christian prøver derimot å løsrive seg fra ethvert ansvar og tar etter hvert en del katastrofale valg.

Den kjente skuespilleren Armin Mueller-Stahl ("Åndenes hus" m.m.) spiller en av hovedrollene i dramatiseringen, som faren Johann "Jean" Buddenbrook.

Programmet er sendt tidligere

Tysk drama fra 2008
Produsert av: Bavaria film
Regi: Heinrich Breloer
I rollene: Armin Mueller-Stahl, Iris Berben, Jessica Schwarz, August Diehl, Mark Waschke, mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900