Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. november 2003 kl 19.30 Puls

Lån en homse

I kveld gir programleder Anbjørg Sætre Håtun seerne gode råd mot kolikk. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I kveld gir programleder Anbjørg Sætre Håtun seerne gode råd mot kolikk. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Har du fordommer mot homofile? Asylsøkere eller fotballsupportere? Nå kan du for første gang i Norge gå på biblioteket og låne et ekte menneske som du har fordommer mot. I kveld tar Puls deg med til dette helt spesielle biblioteket. I tillegg får du tips om hva du kan gjøre for å få bedre hukommelse, og du får gode treningsråd for gravide.

På det spesielle biblioteket som Puls besøker, er det ikke bøker, men mennesker som blir lånt ut. For å bekjempe fordommer kan man låne en homofil, en fotballsupporter, en asylsøker eller noen andre man er skeptisk til. Hvordan dette er mulig, får du vite i kveldens Puls.

Lær deg å huske
I kveld får du også mange gode råd for å trene opp hukommelsen din av Kaare Olsen som til vanlig holder eksamensforberedende kurs for studenter i Tromsø. Seerne kan som vanlig også selv komme med sine tips, og vi møter en hovedfagstudent i fiskerifag som forteller om hva hun gjør for å huske best mulig til eksamen.

Trening og graviditet
Puls sin faste ekspert innen kropp og trening, Jorunn Sundgot-Borgen, gir gode råd til de gravide. Mange gravide er engstelige for hvor lenge og hvor hardt de kan trene. Og hvor tidlig etter fødselen bør man egentlig starte opp med treningen? Hun gir også råd om styrketrening for barn, samt tips for oss som går mye på asfalt.

Etter at selve fjernsynssendingen er over, fortsetter hun og Anbjørg å svare på seernes spørsmål i en halvtimes sending på Puls sine nettsider: www.nrk.no/puls.

Ny frisk for Puls
Programleder Anbjørg Sætre Håtun og resten av redaksjonen brukte sommeren til å fornye Puls. Helseprogrammet har nå et eget ekspertpanel som gir gode råd til seerne. Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). De skal dekke hvert sitt område for seerne. I høst vil redaksjonen også lage forbrukersaker med tips fra seerne.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • www.nrk.no/puls