Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. mars 1999 kl 20.10 Matador

Matador (t)


NRK1 torsdag 25. mars kl 20.10
Matador (12:32)

Elisabeth skaper nye bølger

Elisabeth Friis (Helle Virkner) lager igjen skandale - denne gang ved å blande seg inn i et av tidens mest ømtålige politiske spørsmål.
Elisabeth skaper store bølger under et møte i Korsbæk kvinneforening, der hun tar opp et \"unevnelig\" tema i full offentlighet. Det dreier seg om et problem som mange kvinner kjemper med alene under store prøvelser - nemlig uønskede svangerskap. Og det synet Elisabeth gir uttrykk for når det gjelder svangerskapsavbrytelse, sjokkerer de fine fruene i kvinneforeningen.
Hos Agnes og Laurits \"Røde\", som giftet seg i forrige episode, er derimot gleden stor over at Agnes er i lykkelige omstendigheter.

Om serien
32 torsdager skal tidenes største danske dramasuksess igjen rulle over norske tv-skjermer. \"Matador\" har en ubestridt posisjon som serien over alle serier i nordisk fjernsynshistorie. Dette var tv-serien som hadde alt - en perlerekke av skuespillere, en spennende historie, et fargerikt persongalleri og en tidsekte miljøskildring. Også her hjemme ble serien mektig populær både blant kritikere og tv-seere da den gikk på NRK i 1987, ni år etter premieren i hjemlandet.
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsebæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsebæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsebæk.
NRK1 torsdag kl 20.10

Bilde (via Scanpix/Data-tv/Internett)
Agnes (Kirsten Olesen) og Lauritz \"Røde\" (Kurt Ravn) skal ha barn.

Dansk tv-serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz, Helle Virkner og Karen Berg
Produksjon: DR
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51