Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 6. august 2000 kl 20.55 Grasklipparmannen 2

Grasklipparmannen 2 (t)


NRK2 søndag 6. august kl 20.55
Grasklipparmannen 2

Kampen om kyberrommet

Publikumssuksessen \"Grasklipparmannen\" (Lawnmower Man) fra 1992 var den første filmen som utforsket kyberrommets spennende landskap. , senere etterfulgt av filmer som \"Virtuosity\", \"eXistenZ\" \"The 13th Floor\" og \"The Matrix\". I kveld viser NRK2 oppfølgeren \"Grasklipparmannen 2\", der hovedpersonen Jobe gjenoppstår i den virtuelle virkeligheten - denne gang med onde planer om å underlegge seg hele kyberuniverset.

I \"Grasklipparmannen\" var Jobe Smith en tilbakestående parkarbeider som i et Virtual Reality-eksperiment ble forvandlet til et kybergeni. Prosjektet kom ut av kontroll, og med sine ubegrensede evner, blant annet til å kontrollere tanker, fikk Jobe enorm makt. Filmen sluttet i en ragnarokkeksplosjon som ble antatt å ha kostet Jobe livet.

Men i \"Lawnmower Man 2\" blir han brakt tilbake til livet ved et laboratorium. Kroppen hans er forbrent og lemlestet, men ved hjelp av datamaskiner og virtuell virkelighet blir han reddet og rehabilitert.

Mannen som redder ham, er den skruppelløse eieren av det verdensomspennende datanettverket Cyber Light. Han håper at Jobe skal hjelpe ham med å overta kyberrommet ved hjelp av en ny, kraftig databrikke som han er på jakt etter. Men for Jobe er dette bare ett skritt på veien mot hans eget, endelige mål: Å lede menneskeheten inn i en ny æra der han selv er kyberverdenens enehersker.

Den eneste som kan stanse Jobes onde planer, er den virtuelle virkelighetens \"far\", Benjamin Trace. Han har trukket seg helt tilbake fra samfunnet, men blir nå kalt tilbake for å redde verden fra Jobes tyranni...

NRK2 søndag kl 20.55

Bilder
1. Matt Frewer spiller rollen som den onde Jobe i kyber-thrilleren \"Grasklipparmannen 2\".

2. Kan dataeksperten Benjamin Trace (Patrick Bergin) frelse verden fra Jobes tyranni?

Britisk-amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Lawnmower Man 2: Beyond Cyberspace
Regi: Farhad Mann
I rollene bl.a. Matt Frewer, Patrick Bergin, Ely Pouget, Austin O\'Brien og Kevin Conway
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51